藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

如果可以搬 你地會搬去邊個屋苑呀??? (只限狗主及其他動物主人) [複製鏈接]

果陣去深 # 睇樓.....發覺d住客都係好free咁帶住狗周圍行

不過深 # d 樓唔平囉 :em13:

海欣花園開頭我都覺得ok....
不過睇完樓就覺得唔太實用.........因為睇完RC....覺得rc 實用好多 :mrgreen:

[quote:778fe6bc7d="diedsee"]其實呢到真係幾合心水... 可惜...
我考慮過美孚同錦繡 但好似好舊...
總之村屋 / 有天台 or 一定比養狗的屋苑都係 target[/quote]

村屋個人覺得買唔過.....唔保值

錦繡出入都幾煩!!!

我未搬入黎....但係我眼見d人抱住自己隻狗係大堂行出去平台都冇問題wo!!

其實係咪真係唔俾養先???

[quote:255c3f6e0e="Tomato"][quote:255c3f6e0e="濠仔"][quote:255c3f6e0e="diedsee"]其實呢到真係幾合心水... 可惜...
我考慮過美孚同錦繡 但好似好舊...
總之村屋 / 有天台 or 一定比養狗的屋苑都係 target[/quote]

村屋個人覺得買唔過.....唔保值

錦繡出入都幾煩!!!

我未搬入黎....但係我眼見d人抱住自己隻狗係大堂行出去平台都冇問題wo!!

其實係咪真係唔俾養先???[/quote]

呢個問題 我諗你比較寬容 有部份鄰居真係唔中意狗狗 有部份講原則 話公契話左唔比養就唔比養....太繁雜!講得太多 又會引來爭拗!所以0向呢版 唔好講呢個問題lu~

我未試過抱住狗狗出五樓 只會0向1樓出入....但係我兩隻狗狗一個女人仔好難抱佢住佢地 拖繩入lift又唔得 所以我選擇0向屋企同佢地玩ball ball....好彩我樓下係隔火層 應該唔會有人投訴我兩隻狗跑掛!亦都好彩我兩隻狗狗0向屋企去廁所 唔駛去街大小便!

呢度係好好住 曾經住得好快樂 而家有d心淡...[/quote]

我聲明先.....我冇養狗...但係我鐘意狗(特別係哥基)....我知我冇呢個心機去打理佢....我唔想害左佢..... :em20:

我個人睇法就係....養狗唔係問題.....只要上上下下左左右右唔好太過份....我都唔會點理ga la!!!!!!我都知道大多數養狗既人都好自律....因為佢地都好怕煩到人地!

下下玩到要投訴既...我覺得會好冇癮囉....大家差唔多日見夜見...樓上樓下互相忍讓一下真係咁難咩???我未見過你地....我都未搬入黎住...但係我黎睇樓都睇左10幾次....真係覺得呢度d人好nice...當然一樣米養百樣人.....咩人都會有....
但係我好怕果d咩野道理王呀.....原則王果d囉....平日番工都咁辛苦...點解放左工都仲要下下揸正黎做呢????咁樣做人真係好辛苦囉!!!如果唔係太過份既...點解仲要咬住唔放呀......
狗吠一兩聲我覺得真係冇問題,如果長吠唔停既話我就覺得係教果個有問題啦!!!

sorry.....我睇完你地有關養狗既post.....我真係忍唔住彈幾句出黎je....
希望一味只係識投訴既人....你地會明白囉.......
唔知到時我間屋裝修成個月會唔會又俾人投訴呢 :mrgreen:  
同埋到時搬左入黎.....希望可以同你地做個朋友吧 :em19:  :em21:

[quote:72a5157e59="Tomato"][quote:72a5157e59="公公婆婆"]如果唔駛考慮錢:
跑馬地、泓景台

如果要考慮錢、但唔駛考慮交通:
深井

如果唔駛考慮實唔實用、內籠細:
翔龍灣

如果又要考慮錢又要考慮交通:
爵悅庭、樂悠居...
或者又係得番rc(人地話搬去1座冇人投訴喎 : )[/quote]

如果唔係我隻佬個心已經脫離左上水 我諗皇府山都唔錯 近我老爺奶奶屋企 (但係就要離我爸媽好遠.... :em06: ) 我其實好耐之前都睇過樓 :  環境都唔錯....最重要係有全港首創寵物天地pet clubhouse http://www.noblehill.com.hk/chi/02/2.7.html....... 雖然唔知係咪好似藍澄灣d酒店式服務咁昆人 但係齋睇呢四個字都夠興奮~~

可惜我隻佬已經愛上青衣 :em04: 唔想搬返去上水...... :em05:[/quote]

皇府山.....我朋友搬左入去....環境都唔錯....不過冇車真係好慘(對我9龍人黎講 :mrgreen: )佢都係9龍人....因為可以養狗而搬左入去冇雷公咁遠!!!

都係果句....一樣有唔鐘意狗既住戶......我fd一樣俾人投訴....唔知係佢個左鄰右里有問題呀...定係佢地8字唔夾.......佢住左咁耐都成日俾人投訴...投訴既事仲好好笑tim!!

話佢隻狗會吠......話佢講野大聲笑得大聲.....話佢沖涼唱歌.....話佢行路大聲.....話佢食煙d煙味走入佢間屋..... :em17:

我fd 彩佢都傻........正常時間7~8點pm 都話嘈.......我聽到都覺得好好笑 :nowords: