藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

如果可以搬 你地會搬去邊個屋苑呀??? (只限狗主及其他動物主人) [複製鏈接]

而家度度都升得好多 就算屯門樓都升左 20% 藍澄灣都係升少少點換樓  

呢度大多原因升唔到.......唔做負資產已經好好!

我係貓主, 比較好彩嘅係, 唔駛放貓, 我d貓又唔多講嘢,
同埋我嗰層d鄰居幾好人, 因為有人鍾意開大hifi, 有人星期日晨早練樂器,
有人講嘢好大聲, 有動物叫, 但so far無人投訴過...

但...其實我想搬, 因為覺得青衣空氣麻麻地, 我有鼻敏感, 加上養咗3隻貓, 屋企空氣質素唔多好...
如果搬去個開揚d空氣好d嘅地方, 我諗我同d貓咪都會開心d!
如果可以唔理錢, 我諗我會搬返去香港仔/鴨利洲, 因為空氣好好多
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

33# bikbark

如果D人有心投訴你, 佢地會有好多原因, 貓貓都唔會倖免...
例如我細妹男友隻貓, 比佢樓上個住客投訴佢半夜刮地喎....刮到好大聲, 嘈住佢....
但係佢隻貓根本無刮過, 個住客又報警又寫信恐嚇佢地.....
不過藍澄灣好D, D人只會針對狗....
你三隻貓貓最近點呀???同埋想問你, 貓可唔可以食菜0架???