藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1443|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

大家走廊有無比人貼告示呀? [複製鏈接]

有日搭lift見到有一層樓的走廊位貼左張同大堂一樣討厭的"嚴禁飼養狗只",咁即係標籤個別住戶,駛唔駛做到咁呀!   咁巴閉,趕走哂成個藍澄灣的人呀,因為人都屬於ANIMAL! :twisted:

其實我見好多狗主,包括我自己都好守規矩,但係終日生活係惶恐當中,真係唔傻都比佢逼到傻。電視廣告成日都話左鄰右里,應該互相幫忙。但係我覺得藍澄灣的鄰居好冷漠囉,唔會嘗試由別人的角度睇。好似我隔離剛剛生左BB,夠成日喊啦,我又無去投拆佢啦! 因為我都戥人地加添新成員開心,有時尖叫下都由佢啦!但係掉返轉,如果係我只狗吠幾聲,可能換來的係告示,警告信... :em01:

希望大家都可以係同一個社區和諧共處,唔好再成日做金手指啦! ops:

只要守規矩....唔好黑人憎...我養老虎都唔驚佢呀!!!

管理處???我未驚過!!! 我彩佢都on x 呀!!:HIT:

算啦 0個張野....我覺得幾colourful~

Re: 大家走廊有無比人貼告示呀?

[quote:cabc0ce730="annieannie"]有日搭lift見到有一層樓的走廊位貼左張同大堂一樣討厭的"嚴禁飼養狗只",咁即係標籤個別住戶,駛唔駛做到咁呀!   咁巴閉,趕走哂成個藍澄灣的人呀,因為人都屬於ANIMAL! :twisted:

其實我見好多狗主,包括我自己都好守規矩,但係終日生活係惶恐當中,真係唔傻都比佢逼到傻。電視廣告成日都話左鄰右里,應該互相幫忙。但係我覺得藍澄灣的鄰居好冷漠囉,唔會嘗試由別人的角度睇。好似我隔離剛剛生左BB,夠成日喊啦,我又無去投拆佢啦! 因為我都戥人地加添新成員開心,有時尖叫下都由佢啦!但係掉返轉,如果係我只狗吠幾聲,可能換來的係告示,警告信... :em01:

希望大家都可以係同一個社區和諧共處,唔好再成日做金手指啦! ops:[/quote]

唔好咁慶啦~動物 animal 呢個字 0向中學bio 或者human bio堂會話你知 人都係動物 但係藍澄灣呢個社區裏面 人唔係動物來0架!!
而且動物都有分高等 低等........人係高等 人以外ge動物係低等 有唔同0架  :em18: (雖然我唔認同 因為有時人做ge野仲低等過d動物! :nowords: )
如果人地討厭狗狗 係都要針對你都無辦法0架 總之做好自己 做好狗主本份!!
而且都唔係個個鄰居都係咁0架 有d鄰居有bb 小朋友 都好中意狗狗ge :em12: