藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: hktakpo
打印 上一主題 下一主題

有冇人最近收到管理處設訴信 [複製鏈接]

其實你哋有冇諗過當你哋啲主人唔响度而有人經過出面嘅時候佢哋真係會吠嘅呢?
你哋口口聲聲話佢哋唔會吠但係你哋唔响度又點知佢哋冇吠呢?
我隔離係養狗嘅當佢哋唔响度嘅時候而我又經過嘅時候隻狗就會吠有時仲會吠得好勁..........
當然我同我老婆就冇問題但係我屋企有兩個小朋友有時我返到屋企開門嘅時候我啲小朋友可能訓咗(係下午嘅時間)咁啲狗吠聲就會嚇親我啲小朋友佢哋又喊又訓唔返之後我哋就要慢慢"乙水"返佢哋........

(P.S. 我止係想講吓我嘅睇法仲有我從來冇投訴過任何養狗嘅住戶)

[quote:c03b3a7fe0="hktakpo"]我返工用視像睇佢 係度訓覺多同埋佢好少長吠頂多一兩聲.
咁唔該教下你 D 小朋友大膽 D 小朋友喊之後我哋就要慢慢"乙水"返佢哋........(係做父母應該做) 我隻狗吠我都要叫停佢啦[/quote]

你要明白我個小朋友得一個月大咋
不過我諗你唔明嫁啦算吧啦........

[quote:e4b28910df="hktakpo"]我返工用視像睇佢 係度訓覺多同埋佢好少長吠頂多一兩聲.
咁唔該教下你 D 小朋友大膽 D 小朋友喊之後我哋就要慢慢"乙水"返佢哋........(係做父母應該做) 我隻狗吠我都要叫停佢啦
唔好咩都頼係 D 狗度 自由行都會叫啦 咁我下午睇戲開音響都會嚇親小朋友 . 者係唔比人發出噪音成個屋苑要冇聲等你 D 小朋友好好享受下午訓覺時間 .
(我自己睇法 : 有小朋友唔係大哂 )[/quote]

重申我只係講出我嘅睇法唔係要話邊個對同錯......
我都冇話----------"有小朋友係大哂"

我唔再講啦..........bye.....bye.........