藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: hktakpo
打印 上一主題 下一主題

有冇人最近收到管理處設訴信 [複製鏈接]

Re: 有冇人最近收到管理處設訴信

[quote:0e9da72258="hktakpo"]唔比養寵物  :x   
最近係咪又嚴打[/quote]

無喎!係咪你隻狗狗唔小心吠左一聲 比人投訴 所以管你處出信比你??

我附近大單位有人剛剛生左BB無幾耐 個BB成日凌晨3點、4點喊 我0向房閂埋房門都聽到....我個人好怕聽到BB喊聲 BB喊聲對我來講係一種困擾 我第二日仲要返工0架.....我有無得投訴個BB喊呀???大單位喎 離我咁遠 我0向房都聽到.....我可以點呀???

不過我個人覺得大家有緣住埋一個屋苑 佢個BB喊可能想食奶 佢地都唔想 如果我因為咁而去投訴佢 唔通要佢阿媽半夜湊個細路出街咩 所以就算幾困擾我都忍左佢....

我樓上個細路長期大叫大跳拉凳 其實我都好怕佢整穿個地 搞到我無左個屋頂 我覺得佢地係超超超煩 但係我都容忍佢....我真係好憎佢地 但係唔通日日去投訴佢咩????令到佢地搬走咩???

所以話 投訴人地狗狗者.... 有無諗過你自己本身其實都可能製造D噪音比人地 人地只不過係息事寧人唔理你咋....

算啦......我覺得大家都係比心機賺多D錢 搵層養得狗GE樓搬好過!
不過咁 0向香港去到邊 只要有人唔LIKE狗狗 都會無理投訴.....

[quote:b31b2a9e28="肥度"]其實...去泳池都有專用lift ... 可吾可以放狗都有一部呢 ?[/quote]

唔可能啦......

其實我想問 大家心目中最重要GE係乜野??

有D鄰居可能話係寶貝兒女...係老公老婆....係錢....係好多好多野....

而我地呢 狗狗雖然0向你地眼中只係識吠GE低等動物 但係對我地來講 狗狗係我地最重要GE家人。假如你最重要GE人和物日日比人歧視 比人監視 比人搵機會趕走佢 你會點???你會唔會安樂???如果你係我地 你地會點做??

或者我唔明白你地愛仔女、愛老公愛老婆GE感受 其實你地都唔會明白我地愛狗狗GE感受...我未養狗之前 有朋友話養過狗狗先知道 人類真係好虛偽、好自私 D人話狗狗恐怖 其實人類先係最恐怖....我而家真係深深體會到!