藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: hktakpo
打印 上一主題 下一主題

有冇人最近收到管理處設訴信 [複製鏈接]

[quote:c03b3a7fe0="hktakpo"]我返工用視像睇佢 係度訓覺多同埋佢好少長吠頂多一兩聲.
咁唔該教下你 D 小朋友大膽 D 小朋友喊之後我哋就要慢慢"乙水"返佢哋........(係做父母應該做) 我隻狗吠我都要叫停佢啦[/quote]

你要明白我個小朋友得一個月大咋
不過我諗你唔明嫁啦算吧啦........

[quote:e4b28910df="hktakpo"]我返工用視像睇佢 係度訓覺多同埋佢好少長吠頂多一兩聲.
咁唔該教下你 D 小朋友大膽 D 小朋友喊之後我哋就要慢慢"乙水"返佢哋........(係做父母應該做) 我隻狗吠我都要叫停佢啦
唔好咩都頼係 D 狗度 自由行都會叫啦 咁我下午睇戲開音響都會嚇親小朋友 . 者係唔比人發出噪音成個屋苑要冇聲等你 D 小朋友好好享受下午訓覺時間 .
(我自己睇法 : 有小朋友唔係大哂 )[/quote]

重申我只係講出我嘅睇法唔係要話邊個對同錯......
我都冇話----------"有小朋友係大哂"

我唔再講啦..........bye.....bye.........

究竟依家係要"邊個"就"邊個",攪清楚未?

如果係諗住自己"係咁架啦!",咁就唔好當人地係你鄰居,當佢地係仇人得架喇!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

大家唔好激動.. peace.. 佢比D B媽投訴所以先寫到過晒火.. 我認為狗主係有責任令隻狗唔吠... 如果D狗唔吠 你認為藍澄灣可以養狗嗎?

我個人諗法係 當隔離返到屋企開門嘅時候引致隻狗又真係好難避免 一係唔好養 (但又談何容易...) 一係就自己入屋細聲小小 呢樣真係可以大家夾一夾

我都想隔離鄰社大家就一就 但我隔離屋下下都"彭"門 半夜返都"彭"醒我幾次 佢可以投訴我隻狗吠 (有冇投訴到我唔知) 但我又冇得投訴佢"彭"門 超無奈....
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

Dog trainer可唔可以train到隻狗唔吠架? 我有養狗.. 唔想騷擾鄰居.. 好驚被人投訴.. 但層樓又賣唔出所以搬唔到.. 我唔敢放狗因為曾經被人厲(我往L1 L5開Lift時見到的人).. 所以困到佢有少少焦慮同過敏.

其實...去泳池都有專用lift ... 可吾可以放狗都有一部呢 ?

我睇樓..買Lee度時 的而且確見到有狗係L5大堂行而冇被管理員阻止 所以連地產都以為養得 我住緊的時 見過有女士用狗車帶狗入大家樂食早餐 亦見個有男士抱住隻狗行藍澄灣商場..

我附近大單位有人剛剛生左BB無幾耐 個BB成日凌晨3點、4點喊 我0向房閂埋房門都聽到....我個人好怕聽到BB喊聲 BB喊聲對我來講係一種困擾 我第二日仲要返工0架.....我有無得投訴個BB喊呀???大單位喎 離我咁遠 我0向房都聽到.....我可以點呀???

不過我個人覺得大家有緣住埋一個屋苑 佢個BB喊可能想食奶 佢地都唔想 如果我因為咁而去投訴佢 唔通要佢阿媽半夜湊個細路出街咩 所以就算幾困擾我都忍左佢....

我樓上個細路長期大叫大跳拉凳 其實我都好怕佢整穿個地 搞到我無左個屋頂 我覺得佢地係超超超煩 但係我都容忍佢....我真係好憎佢地 但係唔通日日去投訴佢咩????令到佢地搬走咩???

所以話 投訴人地狗狗者.... 有無諗過你自己本身其實都可能製造D噪音比人地 人地只不過係息事寧人唔理你咋....

算啦......我覺得大家都係比心機賺多D錢 搵層養得狗GE樓搬好過!
不過咁 0向香港去到邊 只要有人唔LIKE狗狗 都會無理投訴.....

[quote:b31b2a9e28="肥度"]其實...去泳池都有專用lift ... 可吾可以放狗都有一部呢 ?[/quote]

唔可能啦......