藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

轉貼:積極爭取動物在社會的生存空間 [複製鏈接]

十分認同:
「飼養動物不等如沒有功德心!
很多很多沒有功德心的人,他們都沒有飼養動物! 」 :em13:

甚至係一隻狗,都識咩叫有公德心,我承認我有養狗(想緊辦法搬),但我隻狗雖然只係一隻狗,都好識性,唔會0係屋苑範圍去廁所,識得見到坑渠先去,或者出到屋苑以外馬路石屎地先去!而我地亦會沖乾淨!
但有d「人」反而唔識性,一年只係因突發事情吠過一次、幾聲,佢就要立即投訴!迫人埋死角,一定要人搬!

至於狗吠聲,我唔相信多成咁,唔通bb喊聲勁多,我又學人咁賤話:「wah!乜好似住0係醫院產科、保良局、孤兒院!」 :em05:

今日見到個新「禁狗」標誌真係眼火爆,唔該佢列埋貓、雀仔、rabbit、龜、金魚.....各種動物圖畫出黎 :em16: 都唔可以0係藍澄灣養!咁先公平!

[quote:6fd3c5e09b="diedsee"]我有時都唔明 點解留下的人知係我隻狗嚮屋企跳呢? 呢點我真係唔明 我嚮屋企做運動都會跳 點解佢唔投訴有人跳 而選擇我隻狗跳呢???[/quote]

欲加之罪,何患無辭! :evil: