藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

轉貼:積極爭取動物在社會的生存空間 [複製鏈接]

我已轉貼到facebook...狗狗係人類嘅忠心朋友,佢吔已經有好多地方都吾可以去,就嚟連小小嘅生存空間都冇 :em06:
:yeah: :yeah: :yeah:

我哋可以組織一班人向管理處理論(總部),討倫公契不可養動物嘅定義。
http://www.animalearth.org/forum/index.php?topic=3356.msg16811#msg16811

我諗我哋首先可以集合幾位業主同管理公司討論,如果得不到合理解釋,就係屋苑附近or 多人放狗嘅地方增取多d狗主嘅支持,去同管理公司理論...以上只是本人一些見意希望大家能發表意見,希望不要影響其他人之如又可令我哋呢班狗主和狗狗不要再受到歧視。

我買樓嘅時候地產同我講呢度養狗係冇問題,我當時亦見好多人帶狗出入,之後先知道呢道嗰d要維護自己居住的生存/生活權益和感受嘅人係咁吾講道理,d狗有氣味...你係狗嚟ga個鼻咁勁人哋屋企養你都嗅到,d 狗係牆身及鐡柱上大小二便...d自由神係L5叫小朋友係坑渠小便佢哋又係狗嚟ga,吠人, 和在地上走動...一隻狗會重得過一個人??人走動d聲好聽d 呀?你哋跟本就係知道養狗嘅人吾敢出聲,所以吾理三七二十一走去投訴咗先....昇悅居都係公契寫明食吾俾養狗,之後組識一個狗主立按法團而家未又可以養,人狗共同坐生活以經係多數人皆會認同,可必要用惡毒手法分開佢吔