藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: FireFire
打印 上一主題 下一主題

高清機頂盒一問 [複製鏈接]

Re: 高清機頂盒一問

[quote:9d3f918993="Mr. & Mrs. FireFire"]諗住買機頂盒...唔知買8仔好定Olevia好~~~~ :?:  :?:  :?:[/quote]

Magic TV MTV 3000 比較貴 但好似用家 comment 唔錯
8 仔同 O 仔都係熱賣品牌 功能都好齊全

O 仔d人話熱到可以煎蛋 數一數二熱 (我老家官塘用緊)
網上有人話熱到燒底版要拎返去保養

8 仔好似話功能畫面成日 hang 機 但更新 firmware 快同埋易用
(O仔都成日 hang 機)

基實機頂盒最緊要穩定 ... 睇緊心愛節目突然無畫面
等同個電視機壞下壞下耐唔耐無畫面
要d 時間再完善

現階段仲 enjoy 緊 USB 高清手指,未有打算做白老鼠用機頂盒。 :
而且而家市場上大部份 USB 高清手指都好穩定,暫時吾覺有乜問題 (最重要係平 ,而且又可以加好多幾隻 HD 錄影。 :

上次奧運我都差吾多每日錄晒,之後先慢慢睇同剪。 h: 不過到而家仲未整完。 :nowords:

我屋企之前電腦裝左普通電視卡

高淸手指係平 但用電腦來駁
一來開機麻煩左
二兩電腦開住食電食多左
三來 RGB/DVI output 無 HDMI 咁好
四來電腦張 display 卡唔夠好 會食好多 Ram 同 CPU power

好處當然係多好多 harddisk 可以錄多好多野

電視卡同電視盒價錢唔差好遠
唔知幾時高清手指同高清盒個價錢會拉近d呢

你買左邊隻高清手指? 買了多少錢呢?

[quote:3c0650fc7a="Jeffrey & Shirley"]現階段仲 enjoy 緊 USB 高清手指,未有打算做白老鼠用機頂盒。 :
而且而家市場上大部份 USB 高清手指都好穩定,暫時吾覺有乜問題 (最重要係平 ,而且又可以加好多幾隻 HD 錄影。 :

上次奧運我都差吾多每日錄晒,之後先慢慢睇同剪。 h: 不過到而家仲未整完。 :nowords:[/quote]