藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4918|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

有無playgroup介紹 [複製鏈接]

d 人話d playground 好hit, 要排成半年, 你哋有無好介紹?
Everything will be OK tomorrow

睇下邊間啦 出名0既真係要排半年架
仲要朝早4 5點排隊攞"羞"
你仔/女幾大個呀?
你想近d定遠少少都冇問題呀?

5 months now and want to join the playground at 1 yr old
if travel by 30 mins then still can accept.
Where need to queue at 5:00a.m???  :em05:
Everything will be OK tomorrow

[quote:270b66e964="女"]睇下邊間啦 出名0既真係要排半年架
仲要朝早4 5點排隊攞"羞"
[/quote]

駛唔駛呀! :shock:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我都好想知邊間咁巴閉要咁早去排隊攞籌 :detective

你話playground....意思係咪play group果d呢? 但一歲返會唔會早左d呢?
其實只有一歲既BB 我覺得自己安排多D親子活動已經夠 到兩歲至兩歲半 再去搵D學前班就可以吧!

咪係基督教親職服務處囉
一黎佢好平 而且口啤好

一家四口:
我囡囡都一歲才上playgroup 我都覺得太細個會吸收唔到

基督教親職服務處?? 你哋有無報? 如無 有無報過附近 好唔好?

基督教親職服務處?? 你哋有無報? 如無 有無報過附近 好唔好?

[quote:183b27f08b="ye"]基督教親職服務處?? 你哋有無報? 如無 有無報過附近 好唔好?[/quote]

如果你搵到有間叫"香港天才兒童藝術協會" 返葵青劇院既 就小心D 因為幾年前 我個女返過 結果返左2、3堂就冇返 因為我覺得浪費我既時間。

個導師好似個普通師拉咁 佢根本控制唔到嚟上堂既人 喺個跳舞室度上 D小朋友就有"足夠"空間四處走 D媽咪又四處去捉返D小朋友 比較亂。仲有 佢用晒廣東話+英文+普通話嚟上堂 SOUNDS GOOD???

錯啦 就例如佢會一輪咀咁講晒早晨(廣東話)、早安(普通話)、GOOD MORNING D小朋友都唔知佢做咩。

當年 我覺得呢間野得一個GOOD 就係個書包幾靚囉。

事隔幾年 唔知呢間野有冇進步勒 因為葵青劇院都幾近 你好易簡中 小心。

我地之前報過小冬冬創意樂園 喺愉景新城既 我要返工冇陪過個女上堂 都係指意個工人同佢上 由外藉導師上堂 玩下遊戲咁 我個女都好鐘意返架 仲學識好多英文歌 我覺得最緊要小朋友返得開心 所以我覺得呢間都算好丫。

不過 都係事隔3年 唔知最近點 你有興趣都可以問下既。