藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2590|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

ip cam [複製鏈接]

有冇人屋企裝左??  

我有需要裝 不過問過樂聲 又話我地上網冇rounter box所以未必得  :em01:

有冇人可以幫到我呢?  :yeah:

因為 IP CAM 需要設定先可以使用,所以需要與電腦連線。
而一般家庭如果要多人同事上網都需要利用 router 用黎分享寬頻,亦正好將 IP CAM 同 電腦 接駁一齊。
你要買一個 IP CAM 同一個 Router,而且你要考慮個 CAM 係Wireless 定係有線聯住,Wireless 既 CAM 同 router 都需要比多少少錢。 :wink:

Re: ip cam

[quote:a73137cc4c="bby"]有冇人屋企裝左??  

我有需要裝 不過問過樂聲 又話我地上網冇rounter box所以未必得  :em01:

有冇人可以幫到我呢?  :yeah:[/quote]

我幫一間美容院安裝過 用wireless o既cam

[quote:be2a2de175="Jeffrey & Shirley"]因為 IP CAM 需要設定先可以使用,所以需要與電腦連線。
而一般家庭如果要多人同事上網都需要利用 router 用黎分享寬頻,亦正好將 IP CAM 同 電腦 接駁一齊。
你要買一個 IP CAM 同一個 Router,而且你要考慮個 CAM 係Wireless 定係有線聯住,Wireless 既 CAM 同 router 都需要比多少少錢。 :wink:[/quote]

都吾小啦... 10幾倍價錢... 由幾10蚊一個usb 既web cam .. 到6xx 一個ip webcam. .. 要埋wifi 好似成千....

我個price 應該out out 地..只供參考..