藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Teresa and Fai
打印 上一主題 下一主題

一隻定兩隻好呢???? [複製鏈接]

[quote:f72f4cc180="FD"][quote:f72f4cc180="Teresa&Fai"]咁養2隻同性好定一男一女好呢???????[/quote]

我就覺得貓仔貓女就無咩所謂喇,最緊要係講眼緣,兩個貓仔就一樣會爭話事權,所以最好一個大D一個細D,大貓會錫細貓。咁你可能要考慮既係生育問題,呢樣野就睇你想點處理。我有好多朋友都養有兩隻或以上的貓,三個組合都有,一樣無問題。 我呢,就有兩隻貓仔...[/quote]

咁你會唔會帶埋佢地去住呀...............       

你隻貓仲會唔會生BB呀..........如果有可否MARK 定你2隻呀...........

[quote:ade5442c24="Teresa&Fai"][quote:ade5442c24="saga"]唔係一隻鼠仔一隻鼠女咩 ?  8)[/quote]

係咪之前張相隻"小灰霸"呀.............[/quote]

果隻係仔~
仲有隻女~
兩隻都係小紫王黎架  

[quote:18a5901f2c="Ice"][quote:18a5901f2c="Teresa&Fai"][quote:18a5901f2c="saga"]唔係一隻鼠仔一隻鼠女咩 ?  8)[/quote]

係咪之前張相隻"小灰霸"呀.............[/quote]

果隻係仔~
仲有隻女~
兩隻都係小紫王黎架  [/quote]

會唔會好惡o架...........之前我都養過金毛鼠(後來仲生埋bb).........我有朋友養呢類鼠..........佢地走得好快..........受驚時仲會咬人添...............

[quote:0b17f3e61d="Teresa&Fai"][quote:0b17f3e61d="FD"][quote:0b17f3e61d="Teresa&Fai"]咁養2隻同性好定一男一女好呢???????[/quote]

我就覺得貓仔貓女就無咩所謂喇,最緊要係講眼緣,兩個貓仔就一樣會爭話事權,所以最好一個大D一個細D,大貓會錫細貓。咁你可能要考慮既係生育問題,呢樣野就睇你想點處理。我有好多朋友都養有兩隻或以上的貓,三個組合都有,一樣無問題。 我呢,就有兩隻貓仔...[/quote]

咁你會唔會帶埋佢地去住呀...............       

你隻貓仲會唔會生BB呀..........如果有可否MARK 定你2隻呀...........[/quote]

會~~ 一定會帶埋佢地去住,不過,兩隻都係仔喎.. 無BB貓仔生喎,大家樓上樓下,你過黎玩咪得囉 :

會~~ 一定會帶埋佢地去住,不過,兩隻都係仔喎.. 無BB貓仔生喎,大家樓上樓下,你過黎玩咪得囉 :[/quote]

Oh.........No.........計劃失敗左添........ 8)  8)  8)