藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3299|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

一隻定兩隻好呢???? [複製鏈接]

搬入藍澄灣之後我地打算再養貓...........但到時屋企得我地2個人住.........你地話養一隻好定一雙好呢...........因為我未試過養2隻.........到時會唔會比佢地反轉間屋呢?????

會架,養兩隻會反轉間屋架,不過佢地就有傾有講,仲會你追我趕,由屋頭追到屋尾,有時仲會大打出手(不過係玩下,唔會黎真既)
一隻就會悶好多喇 :em18:

咁會唔會一隻教壞另外一隻呢????????

應該唔會,貓唔同狗,每隻貓都有佢自己既性格,就算食野 D 口味都隻隻有唔同.. :wink:

咁養2隻同性好定一男一女好呢???????

[quote:365d861a44="Teresa&Fai"]咁養2隻同性好定一男一女好呢???????[/quote]

我就覺得貓仔貓女就無咩所謂喇,最緊要係講眼緣,兩個貓仔就一樣會爭話事權,所以最好一個大D一個細D,大貓會錫細貓。咁你可能要考慮既係生育問題,呢樣野就睇你想點處理。我有好多朋友都養有兩隻或以上的貓,三個組合都有,一樣無問題。 我呢,就有兩隻貓仔...

[quote:843a409f7b="FD"][quote:843a409f7b="Teresa&Fai"]咁養2隻同性好定一男一女好呢???????[/quote]

我就覺得貓仔貓女就無咩所謂喇,最緊要係講眼緣,兩個貓仔就一樣會爭話事權,所以最好一個大D一個細D,大貓會錫細貓。咁你可能要考慮既係生育問題,呢樣野就睇你想點處理。我有好多朋友都養有兩隻或以上的貓,三個組合都有,一樣無問題。 我呢,就有兩隻貓仔...[/quote]

我呢 就有兩仔鼠仔    

唔係一隻鼠仔一隻鼠女咩 ?  8)

[quote:0efdc6f168="saga"]唔係一隻鼠仔一隻鼠女咩 ?  8)[/quote]

兩隻麒麟臂都有老鼠仔  :  :  :

[quote:f97ebf1841="saga"]唔係一隻鼠仔一隻鼠女咩 ?  8)[/quote]

係咪之前張相隻"小灰霸"呀.............