請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie

大家有咩數碼相機 [複製鏈接]

[quote:fc7d1cbe99="Solskjaer"]嘩你地都好專業Wor我左手邊幅相係用我Casio QV-R4影的地點係半月灣部機係一年前買係保養期届滿前一天入廠到而家仍未拎翻 :em01: 現借用朋友的Olympus C750 10x Optical zoom真係好正不過部機zoom的動作較慢人手補光時無論在P/ASM/Auto唔係次次可以開到閃光燈.點解呢?有無朋友知道?[/quote]

閃燈制下面有3粒制當你打開閃燈後再按下右手邊那粒制就可以選擇強制開閃燈了.

[quote:9f4d74bb29="dick&queenie"]750 係好正,好pro......but olympus......做出來的color ...總是.....(><)
有米我都唔會再買olympus。
最近有friend 買左部kodak dx6440 講真個樣就好丙,但原色就做得好正。
果然做開相紙。[/quote]

我幾鐘意Olympus的顏色喎有少少帶紅反差也較大.如果你唔喜歡呢種特性可以去sharpness度set-1級咁會岩你口味D. 係中價市場(<$5k)我覺得olympus做得幾好

[quote:87c46fed29="FD"][quote:87c46fed29="Solskjaer"]嘩你地都好專業Wor我左手邊幅相係用我Casio QV-R4影的地點係半月灣部機係一年前買係保養期Y仴‵e一天入廠到而家仍未拎翻 :em01: 現借用朋友的Olympus C750 10x Optical zoom真係好正不過部機zoom的動作較慢人手補光時無論在P/ASM/Auto唔係次次可以開到閃光燈.點解呢?有無朋友知道?[/quote]

C-750係佢機背近頂位置有個手制,一粒細細地灰色凸出黎,你要o禁開個燈仔彈起左至會閃架,用完就o禁翻低。 :wink:[/quote]
我當然有噤啦當時閃光燈係外露架啦.

[quote:ae029723f8="bunnud"][quote:ae029723f8="Solskjaer"]嘩你地都好專業Wor我左手邊幅相係用我Casio QV-R4影的地點係半月灣部機係一年前買係保養期届滿前一天入廠到而家仍未拎翻 :em01: 現借用朋友的Olympus C750 10x Optical zoom真係好正不過部機zoom的動作較慢人手補光時無論在P/ASM/Auto唔係次次可以開到閃光燈.點解呢?有無朋友知道?[/quote]

閃燈制下面有3粒制當你打開閃燈後再按下右手邊那粒制就可以選擇強制開閃燈了.[/quote]我兩個步驟都做晒時得時唔得攬到女朋友都無晒心機.

Is it needs few second for charging after you open the flash. If not fully charged it won't have flash even you chose the forced flash mode. Just for your reminder. May be you already check it.

Actually I am using C-730. But no this kind of problem found.
:detective :detective :detective

[quote:264c1ba691="Solskjaer"][quote:264c1ba691="Agnes&Henry"]你地冇人用 sony....

我個部係Sony P5....[/quote]
Sony P5 個LCD夠唔夠光?[/quote]

都okay嫁.... :em11:
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

i use minolta dimage7i
but i like canon v4
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:4803ce7531="Solskjaer"][quote:4803ce7531="bunnud"][quote:4803ce7531="Solskjaer"]嘩你地都好專業Wor我左手邊幅相係用我Casio QV-R4影的地點係半月灣部機係一年前買係保養期届滿前一天入廠到而家仍未拎翻 :em01: 現借用朋友的Olympus C750 10x Optical zoom真係好正不過部機zoom的動作較慢人手補光時無論在P/ASM/Auto唔係次次可以開到閃光燈.點解呢?有無朋友知道?[/quote]

閃燈制下面有3粒制當你打開閃燈後再按下右手邊那粒制就可以選擇強制開閃燈了.[/quote]我兩個步驟都做晒時得時唔得攬到女朋友都無晒心機.[/quote]

如果你選擇了強制閃燈也没有反應的話就一定係部機有問題快D攞去整喇我從未試過唔得.(記著次序係先打開閃燈再按右手邊粒制喎)

各位專家 請問以下邊部好d:

Pentax Optio S4
http://www.dcfever.com/cameras/specification.php?CameraID=344

Canon IXUSi
http://www.dcfever.com/cameras/specification.php?CameraID=334

Canon IXUS 400
http://www.dcfever.com/cameras/specification.php?CameraID=303

Canon Powershot A80
http://www.dcfever.com/cameras/specification.php?CameraID=333

Minolta DiMAGE G500
http://www.dcfever.com/cameras/specification.php?CameraID=336

玩slim..型仔....首選..pentax optio S4....(追女仔必備)

要pro 既.....自己玩,又過得人,過得自己......Canon powershot A80。
永遠愛著您 :em21: [/code]