請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie

大家有咩數碼相機 [複製鏈接]

[quote:2bb9a8742f="bunnud"]最愛聽到"咔嚓"一聲太興奮了[/quote]

係阿~~呢個就係SLR既醉人之處
勁愛FM2係因為佢全機械 設計又勁(有1/4000秒快門)
最愛拉菲林果o下感覺....嘰嘰~~

所以我對DC又愛又恨..........

原來搞錯左.....原來我果部係coolpix 4300..............=.=

Panasonic FZ1 好型 w/ 12x optical zoom Leica lens F2.8 恆定光圈 although 2M pixel only it's good enough for 3R size.  <$3000

Upgraded version FZ10 is coming . . . :em11:

http://panasonic.jp/dc/fz10/index.html
Simpsons

[quote:368d1b5a66="dick&queenie"]咪係....成四k....
不過之前用人用過s30....話好食電。要買多舊backup...。
另外,鐘唔鐘意影相,之前會展好多itu -showgame show.....。
我實去影show-girl。
不過D相就唔比得女友睇,如果吾係實比佢delete哂。[/quote]
你影完俾一份我幫你做Backup咪可以俾你女友睇lor. :em04:  :em12:

[quote:acf8bcd02e="Agnes&Henry"]你地冇人用 sony....

我個部係Sony P5....[/quote]
Sony P5 個LCD夠唔夠光?

嘩你地都好專業Wor我左手邊幅相係用我Casio QV-R4影的地點係半月灣部機係一年前買係保養期届滿前一天入廠到而家仍未拎翻 :em01: 現借用朋友的Olympus C750 10x Optical zoom真係好正不過部機zoom的動作較慢人手補光時無論在P/ASM/Auto唔係次次可以開到閃光燈.點解呢?有無朋友知道?

750 係好正,好pro......but olympus......做出來的color ...總是.....(><)
有米我都唔會再買olympus。
最近有friend 買左部kodak dx6440 講真個樣就好丙,但原色就做得好正。
果然做開相紙。
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:bffa68e934="Solskjaer"]嘩你地都好專業Wor我左手邊幅相係用我Casio QV-R4影的地點係半月灣部機係一年前買係保養期Y仴‵e一天入廠到而家仍未拎翻 :em01: 現借用朋友的Olympus C750 10x Optical zoom真係好正不過部機zoom的動作較慢人手補光時無論在P/ASM/Auto唔係次次可以開到閃光燈.點解呢?有無朋友知道?[/quote]

C-750係佢機背近頂位置有個手制,一粒細細地灰色凸出黎,你要o禁開個燈仔彈起左至會閃架,用完就o禁翻低。 :wink:

[quote:f20275841d="dick&queenie"]750 係好正,好pro......but olympus......做出來的color ...總是.....(><)
有米我都唔會再買olympus。
最近有friend 買左部kodak dx6440 講真個樣就好丙,但原色就做得好正。
果然做開相紙。[/quote]
用digital cam既話 photoshop係一定要識呢........
反而color度比較minor了 但係最重要係夠sharp囉....
不過自重digital cam出爐後 真係識影相既人就愈來愈少了
最少玩digital cam 都唔駛學用filter....嘿嘿