藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4407|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

大家用開邊間銀行既 internet banking? [複製鏈接]

大家都唔會成日有時間去銀行 ~
網上銀行是大勢所趨

平衡各方面 e.g. 網上交易安全 系統功能 匯價 外幣及港元定期息率  證券服務及收費 等等 大家會揀邊間 / 邊幾間銀行服務呢?
當然買股票可能會搵證券行 但都不少人會用賣用開既銀行

大家有無比較過會邊間好 同埋點解用佢呢?

HSBC HANGSENG CHARTER 都有用!

HANGSENG 功能齊備
HSBC Login都要舊Password Key,勁唔方便
CHARTER flexiable 但工能少+部份服務手續費高
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

住向藍澄想唔用都唔得...一間銀行都冇...櫃員機都冇部...
用過幾間 hsbc boc dbs
至於比較呢...覺得間間都係click 下click下 咁啦...大同小異...
唯一係 dbs 感覺慢d 次次都load 下d java 野...

HSBC BOC .
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

匯豐
中銀
南洋
中信嘉華

我用緊 HSBC 同 BOC
HSBC 外匯率好差  

我用 恆生 因為我得恆生既 Account..... :

HANG SENG & BOC

HANG SENG ... 上網繳費儲CASH DOLLAR好啱用 但抽新股好似要收成100蚊
BOC 收50蚊咋麻

[quote:786db9995d="一家四口"]HANG SENG & BOC

HANG SENG ... 上網繳費儲CASH DOLLAR好啱用 但抽新股好似要收成100蚊
BOC 收50蚊咋麻[/quote]

用eipo都好方便!

www.eipo.com.hk
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

HSBC & BOC
Rambler Crest Soccer Club