藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 19534|回復: 101
打印 上一主題 下一主題

快速叉電器 [複製鏈接]

Energizer CH15MIN
GP超霸充電寶Express

大家有無用過?
邊一隻好用D?

Energizer CH15MIN <--冇用過
GP超霸充電寶Express <--唔好!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我用緊Energizer的充電池及1小時的charger 我覺得幾好 首先Energizer的電池是註明Made in Japan 我諗會好過MIC的GP 不過我不建議用15min的charger 好似話對舊電冇咁好 同埋叉電時會好熱 我覺得1 hour果隻好D 用過覺得唯一唔好處係 當叉滿舊電後 如果拎出黎唔即刻用 電量好快會drop

有興趣就攞舊電去換購啦:
http://www.dcfever.com/specials/2007/sanyo_eneloop3/

由即日起至 2007 年 10 月 19 日,大家可以用任何牌子、不論新舊之 AA 充電池 4 粒,或 1 枚任何電子產品之充電池(例如手提電話,手提電子遊戲機,手提電腦...等等),均可以超特價換購指定全新行貨 Sanyo eneloop 充電池、充電器產品。數量有限,換完即止﹗

型號 原價 換購價
eneloop AA 電池 8 粒裝 $150
eneloop 快速充電器(2-4 小時)連 AA 電池 4 粒套裝 $208
eneloop 15分鐘極速充電器 $260

換購地點︰

shop@dcfever.com 旺角店
地址:旺角山東街 47-51 號星際城市三樓 327 及 339 號
電話︰2781 1780

shop@dcfever.com 銅鑼灣店
地址:銅鑼灣告士打道 311 號皇室堡 10 樓 1013 室
電話︰2834 3112

哩一兩日我都會去買。 :wink:

Sanyo eneloop
GP recyko

都標榜低自放電
好多人都話 eneloop 正 made in JP 但真係貴

[quote:f74cd7269f="saga"]Sanyo eneloop
GP recyko

都標榜低自放電
好多人都話 eneloop 正 made in JP 但真係貴[/quote]

但係 eneloop 叉左唔用放成年都仲有80%以上電量喎.........

成年唔用,叉黎做乜?

[quote:28b8e80983="grassman"]成年唔用,叉黎做乜?[/quote]叉o黎放o羅~以備不時之需嘛,我地都係咁............................................放成年都未用得著~ :!:
:em09:

[quote:e9b76669cf="milk"][quote:e9b76669cf="grassman"]成年唔用,叉黎做乜?[/quote]叉o黎放o羅~以備不時之需嘛,我地都係咁............................................放成年都未用得著~ :!:[/quote]

一枚Rechargeable電好貴架,夠買好多Normal電芯,如果用途唔係多消耗的,叉電無叉用!
而且叉電會容易discharge,當不時之需冇電就真係....... :detective

[quote:f67e88d422="grassman"][quote:f67e88d422="milk"][quote:f67e88d422="grassman"]成年唔用,叉黎做乜?[/quote]叉o黎放o羅~以備不時之需嘛,我地都係咁............................................放成年都未用得著~ :!:[/quote]

一枚Rechargeable電好貴架,夠買好多Normal電芯,如果用途唔係多消耗的,叉電無叉用!
而且叉電會容易discharge,當不時之需冇電就真係....... :detective[/quote]

叉黎做spare囉....................................
放成年都仲有8成電 只係講佢走電好少好慢嗟.......無人叫你叉黎放既又........... :em05:
GP/Eng 果o的 有用家係試過叉滿放一晚第二日已經得返一半都無..........

叉電真幾貴....我就無辦法用叉電喇 要用既時候 一日用成32粒電以上
叉機都要買8個.......輪住叉既話 又叉唔切....所以我都係用返AA Alkaline電