藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

唔記得可否安裝鐵閘 [複製鏈接]

我之前去過我朋友"將廣"屋企,佢就冇裝鐵閘 :roll: ,但我覺得一係唔裝一裝就嗰層附近單位就一齊裝,如果唔係仲唔美觀!! 8)

wow...leebrian現在住灝景灣...next year 住藍澄灣....u so rich woo....  :em12:

[quote:deae604d2e="hales"][quote:deae604d2e="dick&queenie"][quote:deae604d2e="hales"]其實唔關係唔係服務式住宅事呢
而係份契寫明左唔俾安..[/quote]

下.....點解呀?而家好多私人樓都比安架....
嘩....大吉利是....比人老笠咪好慘[/quote]

唔俾咖.....好多都唔俾 主要係因為個大堂既design...
裝鐵閘既話 兩間屋會閘撞閘..............

ps...果o的唔係叫老笠....係叫爆格..... :roll:[/quote]

昨日港灣豪庭連環爆竊
http://plus.mhv.com.hk/viewtopic.php?t=3252

...保安唔掂 鐵閘都可以爆到...

Uhm...
不如鐵閘裝向大門後面呀...又唔違約...又有保護作用...

唔岩聽當我冇講過....

[quote:a040a658e0="smallpotato"]Uhm...
不如鐵閘裝向大門後面呀...又唔違約...又有保護作用...

唔岩聽當我冇講過....[/quote]

mu..雖然呢個提議都幾好 :roll: but會唔會有d怪怪地呢 :?:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11:

[quote="smallpotato"]Uhm...
不如鐵閘裝向大門後面呀...又唔違約...又有保護作用

點開門呀?  大門係向內開嘅... :idea:
目只近觀心能望遠

[quote="candy-cheung"][quote:9ed83c7cb1="smallpotato"]Uhm...
不如鐵閘裝向大門後面呀...又唔違約...又有保護作用

點開門呀?  大門係向內開嘅... :idea:[/quote]

響走廊個假天花裝捲閘咪得囉用先拉落黎! :em16:

唔岩聽當我冇講過....

ha ha hahaha!!!!!

捲閘 is not save. Easily raised by a simple crossbar.
Why don't  just change a steel door?! It save your space and save your flat!