藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3710|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

管理費包唔包火險 [複製鏈接]

我有個問題想問 一年後洗唔洗買火險(滾你費包唔包)

其實我都想知呀 :roll:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:f823c1b15f="H&H"]其實我都想知呀 :roll:[/quote]

等和黃封信~~ 8)

我間銀行話應該唔洗喎!

[quote:fb756b8ce2="Sharan"]我間銀行話應該唔洗喎![/quote]

我間銀行都係咁講
但佢有保留 要睇睇最後管理公司點做

[quote:9e8541c822="saga"][quote:9e8541c822="Sharan"]我間銀行話應該唔洗喎![/quote]

我間銀行都係咁講
但佢有保留 要睇睇最後管理公司點做[/quote]

我間銀行話...樓花期係唔洗買火險,以長江為例滾你費裡面係包埋火險,要唔要買真係要入伙後至知,可能和黃會跟長江既做法。

"工商" 話送一年火險喎 如果管理費已包 咪即係無用 ?? :?:
Simpsons

Normally the bank will offer the first year fire insurance. We hope that Hutchison will offer the fire insurance afterward : .... If not we need to pay about $1000 every year

[quote:a8dbf0a0da="Simpsons"]"工商" 話送一年火險喎 如果管理費已包 咪即係無用 ?? :?:[/quote]
喵~
記唔記得話送第幾年呀?
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

[quote:298d3ea05f="貓貓仔&貓貓女"][quote:298d3ea05f="Simpsons"]"工商" 話送一年火險喎 如果管理費已包 咪即係無用 ?? :?:[/quote]
喵~
記唔記得話送第幾年呀?[/quote]

第一年