藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Uncle O
打印 上一主題 下一主題

葵青區幼稚園 [複製鏈接]

答案係咩?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:5a152a9c4a="grassman"]答案係咩?[/quote]

畫家頂帽 中文唔肯定係唔係叫"貝雷帽" 如果係 英文叫beret
果件"樽"領衫 我問一個澳洲人(咁啱有個客喺HK) 佢話叫turtle neck sweater

不過 呀仔D功課今朝至交 仲未派返 唔知啱唔啱呢 如果唔啱 遲D至更正啦。

咦你係邊一年架?
我細佬當年讀的時候有個好鍾意罰人嘅主任好鍾意罰人抄「我以後不再在課堂上xxxxx」仲要係連坐法一人錯全班罰。我細佬當年就係咁為咗公平幫人出頭結果罰多幾次我都幫過佢抄架真係好慘。
阿妹就好啲啲先生好錫佢。

小學係我記憶的真空期,冇印象了! 只是記得小五時個班長好靚! :mrgreen:

[quote:beb71e7e26="grassman"]答案係咩?[/quote]

派左功課啦.....

beret 係正確
但係果題"樽"領衫應該係polo neck sweater

哦,我兩個都唔識!

學之園 幾$學費?
[quote:1108957f66="grassman"]學之園在灝景灣商場,學之園係冇乜功課,返學淨係玩。

Sumi識好多野係你的錯覺,只是英文好小小,其他特徵就係粗粗魯魯、間間![/quote]

$32xx- 全包 :dead:

唔該晒我亦問過Dplaygroup 要成$200一堂好貴 ya

[quote:047caa2d64="一家四口"][quote:047caa2d64="grassman"]答案係咩?[/quote]

派左功課啦.....

beret 係正確
但係果題"樽"領衫應該係polo neck sweater[/quote]

我想知依家d老師出d咁深既問題係要父母幫手做 定係要個細路自己搵答案?

我都識有個小學生有份功課要搵圖片 搵唔到要罰架喎 個細路又未學電腦 屋企又冇printer 即係要搵人幫手或者往圖書館搵...