藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: frankiesuen
打印 上一主題 下一主題

狗狗 游! 游! 游! [複製鏈接]

由於亞仔身形大 所以我一定係揸車去去 有時 call 車都 ok 不過時間控制難小小lor
我都有去汀九果面 但d 水唔及西貢清
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

其實call車係咪平的士好多呢?

[quote:e616df1a90="Tomato"]公公婆婆 如果帶狗狗去珀麗灣 唔可以搭shuttle bus 0架 但係可以搭船入
去荃灣搭3蚊咋....我未去過 唔知0個度點ge呢?

其實去其他地方都可以0架 只要可以一齊玩就得啦...

我隻比比好鍾意跑來跑去 樂樂就好驚青 落去樓下大家樂對出都驚到震晒 好想帶佢地去玩多d 識多d朋友仔 (所以而家諗緊去學車lor)...

多口問句 公公婆婆你隻狗狗係乜品種呢?[/quote]

我隻寶貝係西摩,係中型狗狗,不過而加仲係5個幾月bb,唔算好大隻,我地偶爾都會落樓下行,但太熱多數係夜晚咯!我地去過灣仔狗公園,都唔錯,但就遠!
樂樂怕行街?要去多d呀,我隻西摩好鍾意去,但可能都係少行街街,一見到其他狗勁興奮,好失禮,有時聊慶人地,比d狗狗咬佢.... :shock:
原來珀麗灣唔俾狗狗坐shuttle?咁d居民咪唔可以帶狗狗離開屋苑...

:em04: 有活動記住通知我

[quote:affb31b111="公公婆婆"][quote:affb31b111="Tomato"]公公婆婆 如果帶狗狗去珀麗灣 唔可以搭shuttle bus 0架 但係可以搭船入
去荃灣搭3蚊咋....我未去過 唔知0個度點ge呢?

其實去其他地方都可以0架 只要可以一齊玩就得啦...

我隻比比好鍾意跑來跑去 樂樂就好驚青 落去樓下大家樂對出都驚到震晒 好想帶佢地去玩多d 識多d朋友仔 (所以而家諗緊去學車lor)...

多口問句 公公婆婆你隻狗狗係乜品種呢?[/quote]

我隻寶貝係西摩,係中型狗狗,不過而加仲係5個幾月bb,唔算好大隻,我地偶爾都會落樓下行,但太熱多數係夜晚咯!我地去過灣仔狗公園,都唔錯,但就遠!
樂樂怕行街?要去多d呀,我隻西摩好鍾意去,但可能都係少行街街,一見到其他狗勁興奮,好失禮,有時聊慶人地,比d狗狗咬佢.... :shock:
原來珀麗灣唔俾狗狗坐shuttle?咁d居民咪唔可以帶狗狗離開屋苑...

:em04: 有活動記住通知我[/quote]

嘩......西摩好勁呀 :yeah: !!如果我隻佬知道左一定勁開心..

我地上次0向獸醫0個度見到有對夫婦拖住兩隻西摩入來 真係好勁呀!!我隻佬好鍾意大狗0架 成日話養伯恩山犬...  :poor:  :poor:

平日駛唔駛開冷氣0架?我地前幾日都有帶兩隻女去散步同喪跑 但係天氣太熱 夜晚都焗到死.....

樂樂真係好怕去街街0架 成日嚇到嘔 鼻仔又濕晒....上次去青衣狗公園 嚇到大叫 成個公園d家長同狗狗都走晒過來睇佢做乜事.....失禮晒..... :em06:

好開心呀 我成日都留意呢度ge鄰居養乜狗狗 而家知道有金毛、史納莎、比高、哥基、比熊、曲架、雪橇、約瑟爹利.....當然仲有我至愛ge貴婦啦......可以約埋一齊玩就好喇.....

幾時去玩呀???不如約去游龍舟水啦.....

我第一個贊成及報名

大家幾時得閒呢?
同埋仲有無識其他養狗狗鄰居 可以叫埋佢地喎....

請問0下大家 狗狗游完水之後 係咪可以清水沖一沖身 抹乾之後等佢自然乾呢?返到屋企係咪要沖過靚涼?

我之前兩次就係咁羅

我真係好想帶佢地去游水.....

[quote="Tomato"]我真係好想帶佢地去游水.....[/quote

好啊我都好想帶呀仔去吾知佢識吾識游.
原來麗都灣有我搬左去深井一年都吾知.
下次約埋一齊去