藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: wychan
打印 上一主題 下一主題

就快可以收樓了 :) [複製鏈接]

[quote:d5712830a8="lamlam"]我o地要分期入伙咩? :?:  :?:  但係我o地1-6座都有人買o左o家.[/quote]

分批入 唔係分期入
分批 都只係可能相差幾日至幾星期
如果係大形屋首 第一期到第三期可以隔幾年...

off topic:
咁快! 仲未趕得切結婚呀 大鑤! :em01:

[quote:ce31420018="gp"]off topic:
咁快! 仲未趕得切結婚呀 大鑤! :em01:[/quote]

有咩咁大鑊呢?
我估結完婚未收到樓大鑊d
未結婚但收得樓 咪收住樓入去玩住先囉 :
有班鄰居係入面嘛  

Re: 就快可以收樓了 :)

[quote:7b3a6c6180="wychan"]剛剛同fanstar通電話,佢話同paul y 通過電話,paul y 話rc已經起得八八九九,而大約11月完成並會俾政府驗樓。預計農曆新年前後可以交樓...

如果這樣,各兄弟姊妹們要快些儲錢叫樓啦![/quote]

So fast. But please check photo which was took at last Sunday. Tower 6 or 5 stills has many windows not install yet (the side face to Hotel).
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
:detective :detective :detective

[quote:b57ebeb534="gp"]off topic:
咁快! 仲未趕得切結婚呀 大鑤! :em01:[/quote]
攪大個肚先囉 :em12:

[quote:752a236ee0="Ha&Kui"][quote:752a236ee0="saga"][quote:752a236ee0="Crystal"]個心好混亂 :cry:
一來又好想快些搬新屋
但太早搬又儲唔夠錢  :!:
點算好呀 :?:[/quote]

係囉 ... 好矛盾...

同埋好唔想佢咁快草草交貨 ...
整靚靚無手尾先交樓  :em11:

但想真d對於要間樓等結婚既人 
佢早d搞掂會好d
因為執漏,傢俬,等佢有 supermarket 村巴, 都要d時間  :em11:[/quote]

真係好矛盾同好超乎預期  :shock:  原本估佢五六月先起好 八九月先交樓...
希望佢唔係草草交貨 而係快靚正啦.
錢其實只係 cash flow 問題 唔係大問題 儲唔夠咪買少兩件傢私電器 唔買plasma 住 遲d有錢先買囉.
Anyway 早d交樓 咪可以早d用個泳池同會所 都係好事.  [/quote]
我都想儲多啲錢才收樓一收樓就要交呢樣費嗰樣費都好金呀! :em05:

[quote:7b96cdc94e="Solskjaer"]我都想儲多錢才收樓一收樓就要交呢樣費樣費都好金呀! :em05:[/quote]

所以我一向支持佢搞好哂d野先交樓
交樓又要人執漏執咁耐
無得住但d滾你費又要照俾

都未儲夠錢收樓 又何來有錢養細路呀? :em18: [/quote]

[quote:b23bc4cf0d="gp"]都未儲夠錢收樓 又何來有錢養細路呀? :em18: [/quote][/quote]
咁關趕唔趕得切結婚乜事 :?:

[quote:6a9b0c6649="saga"][quote:6a9b0c6649="Solskjaer"]我都想儲多錢才收樓一收樓就要交呢樣費樣費都好金呀! :em05:[/quote]

所以我一向支持佢搞好哂d野先交樓
交樓又要人執漏執咁耐
無得住但d滾你費又要照俾[/quote]

藍澄灣我地諗住住過世架麻 所以如果可以的話儲多些錢 裝修好些纙 反而電器就唔係一個大問題 ops:
我也想會所既facilities起好左 住宅大廈整得企企理理先收樓 唔想草草了事麻 :mrgreen:
但我也明白快要結婚既情侣想快些收樓 如果係我我都會咁諗
不過真係好心急啊
藍澄藍澄我愛你