藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: wychan
打印 上一主題 下一主題

就快可以收樓了 :) [複製鏈接]

yeah~~~good good~~
而家有三個願望,就係ng 洗做,有錢用,仲要有老公陪。hahahah~~~ 我地個web site 有新design 呀。 www.carrychris.com God Bless U ~ :em21:

好開心!!
好興奮!!

:zdevil: :zdevil: :zdevil:

Good news
Flat B in Tower 3

[quote:06983e6aa0="saga"][quote:06983e6aa0="Crystal"]個心好混亂 :cry:
一來又好想快些搬新屋
但太早搬又儲唔夠錢  :!:
點算好呀 :?:[/quote]

係囉 ... 好矛盾...

同埋好唔想佢咁快草草交貨 ...
整靚靚無手尾先交樓  :em11:

但想真d對於要間樓等結婚既人 
佢早d搞掂會好d
因為執漏,傢俬,等佢有 supermarket 村巴, 都要d時間  :em11:[/quote]

真係好矛盾同好超乎預期  :shock:  原本估佢五六月先起好 八九月先交樓...
希望佢唔係草草交貨 而係快靚正啦.
錢其實只係 cash flow 問題 唔係大問題 儲唔夠咪買少兩件傢私電器 唔買plasma 住 遲d有錢先買囉.
Anyway 早d交樓 咪可以早d用個泳池同會所 都係好事.  

[quote:fbbd3700fb="Ha&Kui"]
真係好矛盾同好超乎預期  :shock:  原本估佢五六月先起好 八九月先交樓...
希望佢唔係草草交貨 而係快靚正啦.
錢其實只係 cash flow 問題 唔係大問題 儲唔夠咪買少兩件傢私電器 唔買plasma 住 遲d有錢先買囉.
Anyway 早d交樓 咪可以早d用個泳池同會所 都係好事.  [/quote]

:em16:  買賣合約講明 交樓只係交單位
泳池會所係唔使同時搞掂架

分幾期起既屋苑 會所泳池要到第二 三期起好先開架  :em16:
所以一期通常都係預左做開荒牛

快速回覆咁快??????
咁就慘了........

唔係呀化 :!: 乜原來我地係開荒牛牛咩?? :?:

[quote:c5634aabe5="Ha&Kui"]唔係呀化 :!: 乜原來我地係開荒牛牛咩?? :?:[/quote]

咁始終都有人早d入伙,有人遲d入伙啦.... 三幾個月後咪又是一家人.....

我o地要分期入伙咩? :?:  :?:  但係我o地1-6座都有人買o左o家.

[quote:cc209dac82="Ha&Kui"]唔係呀化 :!: 乜原來我地係開荒牛牛咩?? :?:[/quote]

RC 一期過 應該無咁大問題
只要佢個酒店投入服務 個會所就已經用得   :mrgreen: