藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: wychan
打印 上一主題 下一主題

就快可以收樓了 :) [複製鏈接]

It is quite impossible to allow resident move in block-by-block as the Occupancy Permit should be issue for the whole site and the developer should conduct the task at the same moment... I guess once again the sales agency is blowing water.....:>

市場上有好多低質素agents 連個屋苑乜名都唁知就sell你
我係隱形人  :em19:

Re: 狗狗???

[quote:d66d099350="小yen"][quote:d66d099350="Astor Nancy"]   哈哈 好快可以入伙了 唔知我隻狗狗 會不會 唔習慣呢?   [/quote]

狗狗???係唔係真既dog dog呀? 私人樓可以養狗架咩 :?: 我d同事又話依家d私人樓唔可以既 :?: 我只係問吓啫希望鍾意狗狗既人唔好mind la ops:[/quote]

我的狗狗是真的 叫toffee 和我好friend嫁! :em21: 如果唔可以養我就慘了 :em01:  :em01: 不如收埋 :em12:  :em12:

我本人都覺得 一月可以入伙因為見到地盤都清理得七七八八無理由擺到56月吧 :!:  :!:

[quote:50af7e1548="Astor Nancy"][quote:50af7e1548="小yen"][quote:50af7e1548="Astor Nancy"]   哈哈 好快可以入伙了 唔知我隻狗狗 會不會 唔習慣呢?   [/quote]

狗狗???係唔係真既dog dog呀? 私人樓可以養狗架咩 :?: 我d同事又話依家d私人樓唔可以既 :?: 我只係問"雱碻曋N狗狗既人唔好mind la ops:[/quote]

我的狗狗是真的 叫toffee 和我好friend嫁! :em21: 如果唔可以養我就慘了 :em01:  :em01: 不如收埋 :em12:  :em12:

我本人都覺得 一月可以入伙因為見到地盤都清理得七七八八無理由擺到56月吧 :!:  :!:[/quote]

應該就唔比養狗喇...

[quote:22a0a0b8cb="coco110"][quote:22a0a0b8cb="Astor Nancy"][quote:22a0a0b8cb="小yen"][quote:22a0a0b8cb="Astor Nancy"]   哈哈 好快可以入伙了 唔知我隻狗狗 會不會 唔習慣呢?   [/quote]

狗狗???係唔係真既dog dog呀? 私人樓可以養狗架咩 :?: 我d同事又話依家d私人樓唔可以既 :?: 我只係問"雱碻曋N狗狗既人唔好mind la ops:[/quote]

我本人都覺得 一月可以入伙因為見到地盤都清理得七七八八無理由擺到56月吧 :!:  :!:[/quote]

應該就唔比養狗喇...[/quote]
如果多過兩個業主投訴就唔得...  :em16:

[quote:80a0530f66="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:80a0530f66="coco110"][quote:80a0530f66="Astor Nancy"][quote:80a0530f66="小yen"][quote:80a0530f66="Astor Nancy"]   哈哈 好快可以入伙了 唔知我隻狗狗 會不會 唔習慣呢?   [/quote]

應該就唔比養狗喇...[/quote]
如果多過兩個業主投訴就唔得...  :em16:[/quote]

應該可以養狗
1. 樓書上面好似寫 只要manager准許就可以
2. 公屋之前不准養狗 TVB訪問了藍澄灣 (認得個background) 當時話可以.
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

如果可以養狗,都盡量養番啲靜啲、乖啲、細隻啲的小狗,否則騷擾到其他人就唔好啦!
:
我的家---藍澄灣 :D

理應係唔可以養.....因為買樓時問過......
但係我想唔騷擾到其他鄰居也沒有問題.....
狗主自律便可以.....
不然的話我的妹妹點算呀......佢真係人見人愛既可人兒(西施加魔天使)
佢係我收養回來的我唔想佢再轉主人啦..... :em08:
KS

[quote:912ef66cd2="KS"]理應係唔可以養.....因為買樓時問過......
但係我想唔騷擾到其他鄰居也沒有問題.....
狗主自律便可以.....
不然的話我的妹妹點算呀......佢真係人見人愛既可人兒(西施加魔天使)
佢係我收養回來的我唔想佢再轉主人啦..... :em08:
KS[/quote]

ks yes i think so & agree u talking about that. :em11:
多1事...不如少1事...少1事...不如唔好生事... :em11: