藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主:
打印 上一主題 下一主題

有冇咩護膚牌子好介紹?? [複製鏈接]

[quote:8ef5bde00c="Jess&Burns"]ic ic ..

咁樣呀...但係之前唔係話做完換膚才出現面紅的情況嗎?
那麼你的面紅是因為淋巴塞 / 血氣唔好/皮膚變薄呢?

無錯.香薰對通淋巴同血氣唔好都好有用既.

所以你要了解下你面紅既真正原因,才可以對証下藥喎.[/quote]

我現在主要有二個問題 一係面紅 二係 謢肤品唔吸收

一)面紅

我應該係用了一隻超強暗瘡膏 因為我之前都生得好多暗瘡..

O衣隻野...真係有效消除暗瘡 因為二個DOCTOR都係開埋一隻比我..

但因為佢的副作用就是使表皮變thin..所以我現在很容易就面紅.

香薰係希望少o的面紅.

二)謢肤品唔吸收

仲未知道確實原因呀..但可能是

血氣唔好 買左盒白fung丸 一盒o者 唸住試下work唔work

飲紅棗水 夜晚焗完早上飲..幾好飲喎.

淋巴呢...我問過美容師我冇冇塞淋巴 佢按過我的頸 因為按完 真係有點痛

佢話淋巴塞塞地...會有影响..

咁可能會試下耳穴啦..以前試過一次咁大把..你地有冇人用耳穴呢?

[quote:9efb1c807c="Jess&Burns"]ic ic ..

.[/quote]

真既 ??? 你有冇試過呀?

[quote:744a3003c7="MandyG室"][quote:744a3003c7="女"][quote:744a3003c7="H&H"]Laneige 隻 water sleeping pack 正呀[/quote]

雖然佢話係mask 但我同事化粧時用佢黎打底 好好用喎[/quote]

O衣 我而家都有用佢 塗完後 未訓覺都乾透了 唔知其實仲有沒有用.可不可以訓前就洗左佢?

我覺得夏天用會更好 因為夏天會開冷氣 冷氣可能會抽走面上水份. 而WATER SLEEPING PACK係用黎鎖水 應該效果會更好.[/quote]

妳係咪有個習慣係睡前FULL MASK  第二朝就洗左個Mask咁架?

是誰教你的?
===

[quote:fb9b10d523="MandyG室"][quote:fb9b10d523="Jess&Burns"]ic ic ..

所以你要了解下你面紅既真正原因,才可以對証下藥喎.[/quote]

一)面紅

O衣隻野...真係有效消除暗瘡 因為二個DOCTOR都係開埋一隻比我..

但因為佢的副作用就是使表皮變thin..所以我現在很容易就面紅.

香薰係希望少o的面紅.

"明白!我都用過. 會有咁既情況. 好正常架喎. 我連續一個星期都搽d 好潤既cream. nearly 每小時都要補. 頭一兩日無咩效. 過左幾天 似乎好返好多. 一個星期左右 d 皮仔脫晒有層紅紅地既新皮膚. 好滑既. 但感覺皮膚很薄.. 似唔似你個情況呀? "

二)謢肤品唔吸收

血氣唔好 買左盒白fung丸 一盒o者 唸住試下work唔work

唔好食啦... 無用架. 會生多D 粒粒架.. 好補架.

紅棗? 說住要有核果款喎. 無咁燥架.

淋巴呢...我問過美容師我冇冇塞淋巴 佢按過我的頸 因為按完 真係有點痛

通淋巴痛架咩? 佢好大力架? 通淋巴要細力架喎....大力無用架.

咁可能會試下耳穴啦..以前試過一次咁大把..你地有冇人用耳穴呢?[/quote]
===

[quote:844e9fa8b8="Jess&Burns"][quote:844e9fa8b8="MandyG室"][quote:844e9fa8b8="Jess&Burns"]ic ic ..

一)面紅

香薰係希望少o的面紅.

"明白!我都用過. 會有咁既情況. 好正常架喎. 我連續一個星期都搽d 好潤既cream. nearly 每小時都要補. 頭一兩日無咩效. 過左幾天 似乎好返好多. 一個星期左右 d 皮仔脫晒有層紅紅地既新皮膚. 好滑既. 但感覺皮膚很薄.. 似唔似你個情況呀? "

你都有用o個隻暗瘡膏咩,等我番去睇下佢叫乜名先
你這個方法好似幾好喎,但會不會好立好立咁呢,每小時都要補喎..你那時候,可以每小時也有空塗嗎? 

二)謢肤品唔吸收

唔好食啦... 無用架. 會生多D 粒粒架.. 好補架.

其實都係試下jor,係北京同仁堂買的,買了一盒jor 或者遲o的先算啦

紅棗? 說住要有核果款喎. 無咁燥架.

死我貪平買了冇核那款 仲唸住不用吐咳 方便o的jor. 唉衰左... :cry:  

通淋巴痛架咩? 佢好大力架? 通淋巴要細力架喎....大力無用架.

好有陰力地按頸那個位 ( 唔識形容 ) 問我有乜feeling 我話一般痛 但之后那十多分鍾 仲痛喎...

咁可能會試下耳穴啦..以前試過一次咁大把..你地有冇人用耳穴呢?[/quote][/quote]

無記錯 名字係"Ratin A"

我有試過按淋巴. 不過就唔痛.

淋巴塞是否會痛 我就唔知道. 等我一陣問下美容師先.
===

[quote:ca70bda09f="Jess&Burns"]無記錯 名字係"Ratin A"

淋巴塞是否會痛 我就唔知道. 等我一陣問下美容師先.[/quote]

I have remembered the original name is called Ratin A although my one is differin Adapalene gel.
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

[quote:ca31a910d2="Jess&Burns"]無記錯 名字係"Ratin A"

淋巴塞是否會痛 我就唔知道. 等我一陣問下美容師先.[/quote]

我問左啦....

佢話如果你淋巴塞. 怎樣按 那個位都會痛.

但比如你是頸位的淋巴塞. 就不應再按頸位的淋巴. 改按腋下的淋巴 / 大脾內則的淋巴. 漫漫可改善淋巴塞的問題. 這樣按也不會痛.

如果痛還按的話 可能會發炎的.
===

[quote:b9126391f9="MandyG室"][quote:b9126391f9="Jess&Burns"]無記錯 名字係"Ratin A"

I have remembered the original name is called Ratin A although my one is differin Adapalene gel.[/quote]

這支用過. 不過對我無咩反應.所以用了幾次便停用了.
===

[quote:98807f3778="Jess&Burns"][quote:98807f3778="Jess&Burns"]無記錯 名字係"Ratin A"

我問左啦....

佢話如果你淋巴塞. 怎樣按 那個位都會痛.

但比如你是頸位的淋巴塞. 就不應再按頸位的淋巴. 改按腋下的淋巴 / 大脾內則的淋巴. 漫漫可改善淋巴塞的問題. 這樣按也不會痛.

如果痛還按的話 可能會發炎的.[/quote]

咁我下次再問下先...買本書番黎睇下

thx for ur info.