藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: kobe1021
打印 上一主題 下一主題

Kobe為您解答裝修及設計問題 [複製鏈接]

[quote:dab918f573="gp"]Dear kobe  

我是638呎 請問
(1) 全屋油牆 (原有的油漆剷底,全屋天花連牆身加油防潮油,再批盪 ,油乳膠漆 (3 times) 大約$
(2) 因為廚房太細 如果將廚房門改敞門大約$ 除敞門外 有無其他方法可以改善

thanks[/quote]Dear GP: 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝     

[quote:8e7838db38="piglet"][quote:8e7838db38="kobe1021"][quote:8e7838db38="piglet"]Kobe

我想問683呎單位
1. 全屋扇灰批盪+油漆
2. 全屋扇灰批盪+牆紙
價錢分別為多少?? :?:

另外 天花線是什麼 有必要做嗎? :roll:

謝謝[/quote]Dear Piglet : 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝
另外,天花線是天花與牆身角邊的裝飾花線,只是用作裝飾。   [/quote]

kobe
謝謝你的回覆~ :em04:
如做全屋天花線 需要多少錢? :roll:
另 廚房門改敞門 價錢多少?[/quote]Dear Piglet : 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝   

[quote:4d4382383a="kobe1021"][quote:4d4382383a="Cal & Cel"]Hi kobe1021 我的單位係638尺,有以下問題想請教﹑請教!! 謝謝!!
1. 廰做天花線大約要幾$$?
2. 另外全屋油 (原有的油漆剷底,全屋天花連牆身加油防潮油,再批盪 ,油乳膠漆 (3 times) 大約要幾$$?
3. 廚房門改敞門大約要幾$$? 仲有冇其他門可以選擇呢?
4. 如果將窗台頂部﹑左﹑右的牆都加上鏡(廰或主人房)大約要幾$$?
5. 如果將窗台頂部的牆鏡再加上一射燈在正中央(廰或主人房)大約要幾$$?

Thanks a lot!!!!
Cel
[/quote]Dear Cal & Cal: 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝     [/quote]

Kobe Got It!  Thank you very much!!!!
Cel

Hi kobe 我的單位係638尺,有以下問題想請教﹑請教!! 謝謝!!
2. 另外全屋油 (原有的油漆剷底,全屋天花連牆身加油防潮油,再批盪 ,油乳膠漆 (3 times) 大約要幾$$?
3. 廚房門改敞門大約要幾$$? 仲有冇其他門可以選擇呢?

[quote:6dcd0c7754="Stephen@RC"]Hi kobe 我的單位係638尺,有以下問題想請教﹑請教!! 謝謝!!
3. 廚房門改敞門大約要幾$$? 仲有冇其他門可以選擇呢?[/quote]Dear Stephen : 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝    

[quote:755fddaa63="kobe1021"][quote:755fddaa63="gp"]Dear kobe  

我是638呎 請問
(1) 全屋油牆 (原有的油漆剷底,全屋天花連牆身加油防潮油,再批盪 ,油乳膠漆 (3 times) 大約$
(2) 因為廚房太細 如果將廚房門改敞門大約$ 除敞門外 有無其他方法可以改善

thanks[/quote]Dear GP: 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝     [/quote]

To Kobe

收到啦 thank you. 我想再問如果全屋油牆 係唔係一定要做齊上述程序(e.g. 油乳膠漆3次)  缺一不可? 即使搵裝修師傅做完 我點check佢有無做少到呢?
G :em21: P

[quote:855e867af4="gp"][quote:855e867af4="kobe1021"][quote:855e867af4="gp"]Dear kobe  

我是638呎 請問

thanks[/quote]Dear GP: 您的問題己經回覆!請查看您的私人訊息。謝謝     [/quote]

To Kobe

收到啦 thank you. 我想再問如果全屋油牆 係唔係一定要做齊上述程序(e.g. 油乳膠漆3次)  缺一不可?[/quote]Dear GP :唔使客氣!如果全屋油牆,基本上以上工序都不能缺小,而油乳膠漆最小油三層,如效果還未滿意,須再油多一層,  8) 8)  8)

請問如要把牆身裝修成(image001)般 價錢如何計算? 和加射燈(image001)呢?
如把牆身裝修成加軟墊(image002) 價錢又如何呢?[/url]

Hi Kobe

我的是638呎單位,有幾個問題想問:
1. 如以隔聲木板間房,價錢大約多少?
2. 間房木板牆,可承重多少? 因為我想在牆上裝兩塊層板,放d小擺設。
3. 做一個10呎x8呎木地台,價錢大約多少? 用邊隻木做?

多謝!

Dear kobe  

我是957呎 請問
1. 在廳地櫃後牆上加背飾板(鏡、燈槽、層架、升高蘇位到地櫃面...)需要多少$ .
2. 餐則加鏡飾又多少$.
可否提供款式參考呀?

:?:  :?: