藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: alankle
打印 上一主題 下一主題

各位鄰居好友請心靜下來~~~~ [複製鏈接]

[quote:8ea1199db1="wychan"]Qoo 兄/姊:

小弟直言,閣下的同音字實在太難看得懂。中華文學數千年歷史,他的文法固然有他的道理。可否以一般人看得懂的語言和我們溝通呢???

小弟不敢務範 唯望接納...[/quote]

wychan鵝知不過每個人都有他們的喜好歷史古然要保存不過現時主張diy肯改變或試未必不可 :roll: 鵝也只想試試如真的對大家有任何不便或大家仍想玩任何試探鵝亦不介意不過怎樣也好算羅吾著的大家始鍾覺仍然系鵝 :em05: 不如大家叫鵝做你們掛住的朋友名字吧 : 這樣大家可以開心d羅對嗎 :em18:
開心時大叫一聲.....Qoo.

[quote:41c6461f7d="Qoo"][quote:41c6461f7d="SM"]
坦白說不是說針對Qoo,但我想任何人看這種文章也會很困難。說實在的我是索性不去看的了。

哈哈哈哈~~ 笑鬼死... :em17: ...好有同感...
我諗暫時無人好似你咁直接...笑鬼死...
不過我還是覺得Qoo很可愛 很像小弟弟呢~ [/quote]

多謝你的贊賞不過你的笑鬼死亦系鵝地愛豬事家族的痛苦羅鵝亦都可以好直接呀 :wink:[/quote]

To Qoo

若我的開玩笑為你地豬家帶離唔開心 我在此向你同豬爸豬媽講聲對不起呢! 真的無諗過會係咁樣 因為我好鬼鍾意講笑同講衰野 希望你地唔會擺起心啦!  sorry! 當然歧視依家野亦唔會起我身上發現啦~ :wink:

[quote:872440a5a0="SM"][quote:872440a5a0="Qoo"][quote:872440a5a0="SM"]
坦白說不是說針對Qoo,但我想任何人看這種文章也會很困難。說實在的我是索性不去看的了。

哈哈哈哈~~ 笑鬼死... :em17: ...好有同感...
我諗暫時無人好似你咁直接...笑鬼死...
不過我還是覺得Qoo很可愛 很像小弟弟呢~ [/quote]

多謝你的贊賞不過你的笑鬼死亦系鵝地愛豬事家族的痛苦羅鵝亦都可以好直接呀 :wink:[/quote]

To Qoo

若我的開玩笑為你地豬家帶離唔開心 我在此向你同豬爸豬媽講聲對不起呢! 真的無諗過會係咁樣 因為我好鬼鍾意講笑同講衰野 希望你地唔會擺起心啦!  sorry! 當然歧視依家野亦唔會起我身上發現啦~ :wink:[/quote]

當中元因鵝吾想再提羅請看芝前文章你亦不用跟鵝的豬爸媽說什麼鵝都不會放響心因太小事很小朋友亦好多謝你的不奇視 :mrgreen:  :wink:
開心時大叫一聲.....Qoo.

[quote:bcdeb4e773="Qoo"][quote:bcdeb4e773="Tomato"]佢係女仔0黎0架![/quote]

叻女 :em11: 希望妳吾會奇視鵝呀 [/quote]

你真係傻妹呀!點會歧視你!!

wychan鵝知不過每個人都有他們的喜好歷史古然要保存不過現時主張diy肯改變或試未必不可  鵝也只想試試如真的對大家有任何不便或大家仍想玩任何試探鵝亦不介意不過怎樣也好算羅吾著的大家始鍾覺仍然系鵝  不如大家叫鵝做你們掛住的朋友名字吧  這樣大家可以開心d羅對嗎

好老實講 我很同意wychan的講法.
qoo的文章真係好難睇好難明 嚴重點講係將自己的快樂 (打同音字)建築在大家的痛苦上 (睇佢d同音字同冇標點的所謂文章)  :em16: :em16:
:em16:

qoo 我們沒有歧視你 只係你自己做出一些事令到人不得不歧視你.  :em05: :em05: :em05:
我相信你的中文程度不差 起碼都可以想到咁多同音字. 不過我覺得你都應該為人著想 大家才會以正常人的眼光來看你.  :!: :!: :!: :!: :!:

[quote="patty&jimmy"]
qoo的文章真係好難睇好難明 嚴重點講係將自己的快樂 (打同音字)建築在大家的痛苦上 (睇佢d同音字同冇標點的所謂文章)  :em16: :em16:
:em16:

qoo 我們沒有歧視你 只係你自己做出一些事令到人不得不歧視你.  :em05: :em05: :em05:
我相信你的中文程度不差 起碼都可以想到咁多同音字. 不過我覺得你都應該為人著想 大家才會以正常人的眼光來看你.  :!: :!: :!: :!: :!:

我覺得你講得太嚴重!!Qoo會好難受!!

大家:

:arrow: 不如咁啦! :wink: 大家的發表方式都未必一樣。 :em16:

Qoo之發表方法有自己之方式,而我地亦吾可以去改變佢o既表達方式。佢亦表示過佢發表o既文章,大家可以選擇睇吾睇。其實相方都有選擇權,不如就選擇自己喜歡o既型式繼續去瀏覽哩個網站啦! :wink:

千萬吾好對任何人作評論 :em16: 。好o既就無所為。

大家都係想多一點鄰居 :em19: ,多一點友誼 :em21: 。無需為一點誤會而吾開心啦。
:em11:

agree...

[quote:f548b127bc="Jeffrey & Shirley"]大家:

:arrow: 不如咁啦! :wink: 大家的發表方式都未必一樣。 :em16:

Qoo之發表方法有自己之方式,而我地亦吾可以去改變佢o既表達方式。佢亦表示過佢發表o既文章,大家可以選擇睇吾睇。其實相方都有選擇權,不如就選擇自己喜歡o既型式繼續去瀏覽哩個網站啦! :wink:

千萬吾好對任何人作評論 :em16: 。好o既就無所為。

大家都係想多一點鄰居 :em19: ,多一點友誼 :em21: 。無需為一點誤會而吾開心啦。
:em11:[/quote]

0岩呀 :em11:

其實咀形問題姐~
大家講的笑話佢地收唔倒 唔識笑
而佢覺得很有趣的文章 我們亦唔覺funny
總之想看就去看 相反不想看就不去看好了
無謂去改變人地o既作風
又等於佢唔可以干涉我地習慣講笑的性格一樣
只不過下次說笑時不要再找Qoo離做對象好了
我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁:?: )
不過若果自己言誤令人家唔開心 我真的非常抱歉!
我相信依度大部份的藍澄網友是團結 沒有歧視 沒有敵意 風趣優默滑稽搞笑 互助互愛 就是一早的是實吧!