藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 老鼠倫大米
打印 上一主題 下一主題

10個大學生9個答錯的小學算術題來瞧瞧吧 [複製鏈接]

[quote:556e470ad3="grassman"][演員招募]

現招募2個演員,分別要扮演:
1) 王老闆
2) 鄰居 (唔扮都係喇)

我做年青人 :em12:

Action:
年青人:老闆,黎件幾錢呀?

待續.....[/quote]

老闆: $21 丫盛惠!
===

[quote:e3f4284505="Jess&Burns"][quote:e3f4284505="grassman"][演員招募]

1) 王老闆

Action:
[/quote]

老闆: $21 丫盛惠![/quote]

8) 年青人:哇!乜咁貴架!搵笨咩!平D得唔得呀!
8) 年青人:唔~~~! 無散紙喎,我得一百蚊紙咋! 人仔收唔收呀!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:caa79d8ff5="grassman"][quote:caa79d8ff5="Jess&Burns"][quote:caa79d8ff5="grassman"][演員招募]

1) 王老闆

Action:
[/quote]

老闆: $21 丫盛惠![/quote]

8) 年青人:哇!乜咁貴架!搵笨咩!平D得唔得呀!
8) 年青人:唔~~~! 無散紙喎,我得一百蚊紙咋! 人仔收唔收呀![/quote]

老闆:好啦.. 不過無"生痣瘡" 喎. 我去隔離換先

( 無鄰居喎? 點算?)
===

[quote:0199f4d74c="hales"]我做鄰居...

鄰居: Zzzzz.........Zzzzzzzzzzz...........[/quote]

喂!起身!到你啦!

(p.s. 呢一刻,老闆多左+$100)
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

鄰居:咳!咳咳~嗯..乜事呀...嘈生哂...過主啦..
鄰居:Zzzzz............Zzzzz............

[quote:e236af8df2="grassman"][quote:e236af8df2="hales"]我做鄰居...

鄰居: Zzzzz.........Zzzzzzzzzzz...........[/quote]

喂!起身!到你啦!

(p.s. 呢一刻,老闆多左+$100)[/quote]

:em10: 劫匪: 打劫!! 囉哂d錢出o黎! 你...我叫你呀! 咋訓o個個! 囉哂d錢出o黎!  
見過鬼就唔怕黑啦~

:em17:

其實答案好明顯...係$97-
===

[quote:7a43b4670d="Jess&Burns"]:em17:

其實答案好明顯...係$97-[/quote]

咪係囉~ 如果當張$100係真o既~ 王老闆賣完賺+$3
而家佢賠番$100比人 +$3-$100=-$97  
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:258c9f513b="dracula"] 劫匪: 打劫!! 囉哂d錢出o黎! 你...我叫你呀! 咋訓o個個! 囉哂d錢出o黎!  [/quote]談判專家︰劫匪,精精地你就好快o的投降,因為正苦將會投放大量資源去請救人質!

交換條件如下︰
私人飛機一架﹑遊艇一架﹑洋樓一層﹑番狗一隻及伴侶一位(不過唔包生仔)!

真係有你著數,冇你洩底,我依家留低聯絡電話號碼 Tel.: 9998 7654,你有興趣就 call 我啦! 8)
:em09:

路過小朋友: 媽媽 :face13: 呢班哥哥姐姐做咩呀.....我驚驚 要抱抱...     ??