藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣樓價 [複製鏈接]

好多炒家放盤 ~
個價一定唔好

當 RC D 野 settle 好 炒家逐d逐d離場
大家多d監察管理同設施等 跟進影響 RC 環境既問題

當用家都一齊改善 RC 既居住環境時 RC 既價就唔會差

開頭收樓呢樣唔得o個樣唔得 好多人都真係想賣左佢唔好煩  
但經過努 而家執好哂d野 入去住 又會唔捨得賣  

當大家都住落唔捨得賣 炒家又離場
個價就會穩D
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
我今日長睇history
發配有一個可能
就係有d人真係覺得
本來以為有海景 shuttle swimming pool clubhouse
家陣就好興所以出貨
反而炒家
真係冇meat食

相反我睇見6-10floor好多人住
咁即話1150 000下入貨既人好多係冇出貸

高過10th floor入貸price high
出貨冇meat食
除左對x首既樓價policy真係死晒心 <- 呢種人真係會出左貨之後張來入返
else

可能真係比agent建議佢地出貨
agent既建議就留比大家自己evaluate

我agree比大家消化左
海景 shuttle swimming pool clubhouse 同mudmud幹線
之後個價會反映實際情況

不過... 到時我唔知頂唔頂到mudmud幹線
都唔知隻好鬼dirty右神神地既window係唔係好似 xwl 話sound proof架
而到時我右係唔係真係有水位走完貨之後入間
一樣大
一樣景
都唔知崖唔崖到gor日

天呀
比我搵返百零個之後走左佢再買居屋啦
個swimming pool都唔就我返工既

藍澄灣 過去幾個月樓市走勢 開始一點氯息.. :

04/02 04/03 04/04 04/05 04/06 04/07 04/08 04/09
最高    3247 3550 3404 3422 3953 3880 2594 3323 3398  
平均    2479 2754 3093 3099 3034 2839 2546 2546 2579  
最低    2108 2188 2020 2069 2416 2351 2460 2132 2364

藍澄灣 過去幾個月樓市走勢 開始一點氯息..  

:em11: 希望可以不斷上升...最重要係將所有RC問題全部改善曬! :em19:

[quote="BLUE"]
  :em11: 希望可以不斷上升...最重要係將所有RC問題全部改善曬! :em19:

希望願意成真 !  :mrgreen:  :mrgreen:
到時RC ..正 :em11: ..正 :em11: ..正 :em11:

上週日成交價,T6高層 E/D $2900000.00

[quote:0dabf8aa78="R & M"]上週日成交價,T6高層 E/D $2900000.00[/quote]

九月份成交紀錄有41宗 平均尺價HK$2613.00
晤知算晤算好消息 ; 叫做升左少少 !!  :em12:  :em12:

可為叫左"負資產" ??
JANICE :em11:

你賣左層樓都唔夠還次銀行o既mortgage.
就叫"負資產"喇.

BILLY ; 如果97年買的話有可能變左"負資產" ?

[quote:e2c7cf982c="BLUE"]BILLY ; 如果97年買的話有可能變左"負資產" ?[/quote]

如果97買都供左7年啦.
30%首期唔會負好多.