藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: POON
打印 上一主題 下一主題

係公司好鬼悶 ! [複製鏈接]

我老世 正含家豐富 又想屈我
呢條無陰公
人住山頂 佢又住 有錢大咩晒
咁變態 看他幾時有報應 !!
原居民2004~2013

[quote:e2d08ae7d9="vivian"]我老世 正含家豐富 又想屈我
呢條無陰公
人住山頂 佢又住 有錢大咩晒
咁變態 看他幾時有報應 !![/quote]

發生咩事 ? 你咁"興"呢 ?  :em07:  :em07:
JANICE :em11:

我老世表面上係一個"成功"人士
內裡係一個變態子
表面上出入富貴的會所
內裡在公司亂發脾氣的人
可以唔like老婆的來電跟住打爆個電話
個fax機太古老jam紙打爆個機
到房門唔小心澎埋了狂打個門發脾氣
為左一份報紙一張環保紙又攪到滿成風雨
有一次 佢要約一個有頭有面的人食飯
那個人很難約 追了很多次才回覆
當人家覆了在那天後 條茂利又玩野 話自己要聽seminar
又改期 叫我再跟那人秘書約過
但那個有頭有面的人 不知是否不服氣條粉腸turn down offer
一直都不回覆!!

您說啦 ! 上流社會 哪~
浪費時間 虛渡光陰 變態
每日就是應接呢條粉腸自編自導的低b捉自虱遊戲

我精神衰弱 做人慌失失 驚比佢發脾氣 我就是過著這些日子!

vivian咁慘快d搵工啦.
我轉左工就忙左d.
但時間過得開心同覺得有意思好多呀.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

聽到您說滿意新的工作 十分戥您高興!!
不開心的時候我走到這裡發嘮騷
攪成自己咁孟憎,數老世不是不是誰不心痛?
我跟了他十幾年
他仍當我狗一樣呼喝令我很難專重他
我感到很無奈
我的處境不像您們,轉工有個人的顧慮
我只有懂得看化這改變不到的事實
我不入地獄誰入地獄
返工只是賺錢糊口
我的階段與後生的您們不同
很難取捨"去"或"留"的選擇
放心! 船到橋頭自然直
我是憑良心做人的
令自己不開心的人和事不值得我記著到明天!

vivian....妳講出好多打工仔o既心聲....
見過鬼就唔怕黑啦~

换个角度来看,这样我们才有工作呀。看开点吧。
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:419ebf6e52="vivian"]我老世表面上係一個"成功"人士
內裡係一個變態子
表面上出入富貴的會所
內裡在公司亂發脾氣的人
可以唔like老婆的來電跟住打爆個電話
個fax機太古老jam紙打爆個機
到房門唔小心澎埋了狂打個門發脾氣
為左一份報紙一張環保紙又攪到滿成風雨
有一次 佢要約一個有頭有面的人食飯
那個人很難約 追了很多次才回覆
當人家覆了在那天後 條茂利又玩野 話自己要聽seminar
又改期 叫我再跟那人秘書約過
但那個有頭有面的人 不知是否不服氣條粉腸turn down offer
一直都不回覆!!

您說啦 ! 上流社會 哪~
浪費時間 虛渡光陰 變態
每日就是應接呢條粉腸自編自導的低b捉自虱遊戲

我精神衰弱 做人慌失失 驚比佢發脾氣 我就是過著這些日子![/quote]

一般上流社會人士都係有大把錢
洗唔晒
我地星斗市民覺得奢侈、難以擁有的事物
都已經不能滿足他們.

他們需要一些超脫我們一般人所需的事物
攪得不好就會出現心理不平衡
好似您老闆的情況.

所以一般人覺得的下流事都是出現在上流社會... ...

「知足常樂」

vivian ; 你個老細都好恐怖喎 ! 妳小心d 除時爆樽 !

[quote:688d9eed40="SEVEN"]vivian ; 你個老細都好恐怖喎 ! 妳小心d 除時爆樽 ![/quote]

您講我爆呀?  
有人話 欣賞對自己唔好的人 愛不愛自己的人 呢d先係挑戰~ :face13: