藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: unicorn
打印 上一主題 下一主題

難於開口既問題 [複製鏈接]

[quote:10e5c6759d="dick&queenie"][quote:10e5c6759d="unicorn"]last midnight 1230
my mum sit in the sitting room
i was sleeping in another room
my mum saw the door moved and opened itself...
(of coz no one touched it)

she said the wind is strong
the problem is that even the wind is strong
why the door is locked/fixed when i check it
whereas it can be wind-opened when i dont touch it[/quote]

根據韓國舊約聖經記載,有關之事例,曾經於肥立比書一章九十節。
(崔睡有)屋企發生過。 :mrgreen:
唯一之解決方法是:用黑狗血淋向有關之間墻櫃 :em03: ,
並且用孖人牌斧頭將全屋傢俬劈爛 :evil: 。
如有42吋plasma電視,則捐贈於其他鄰居 :em12: 。
功德無量~~~阿門 :em17:

just kidding..... :em14:  :em14: never mind....[/quote]

我lum用"童子new" work o的  :em12:  :em12:

唔覺意發現
有個別人仕覺得我話度門move係做謠生事
我唔係講緊佢屋企度門move
我唔知我做緊bin度謠生緊bin度事

一個可以正常吸收上文下理既人
唔難發現我一直都唔想講確實位置係因為我自己都
aware呢樣係不利傳言yick唔想高調渲染

我唔覺得我可以令人覺得我有傾向去作故仔
所以呢段文章既title係request for comment
沒有心or能力幫手
大可以泠眼旁觀

但話我作故仔就好似影響左我既名聲
當然我呢種人既名聲一向都唔直錢
但我對所謂亙助兩個字真係要另眼相看

其實自己未見過既野可唔可以定論係人地已經作緊故仔
再要叫大家一定不必幫手
我想其他鄰居心裡有數

如果語以上氣重了點
我先說對不起

unicorn:
you no need to anger about this~~~
But if you have a religious just go and ask them
In my point of view
there may be something you had done before finding out "GHOST"
Like I said before maybe you were too late back to home in lunar july
or the frequency of our body just similar to that of 'GHOST'...
My solution is go to some shop to buy paper clothes.money and burn to them....
[```]

:arrow: 即係你之前講的PaulY櫃有古怪事.唔係系RC 發生?

:arrow: 你唔覺得... 但唔代表看既人唔覺得.
p.s. 很可借 我覺得.

所以呢段文章既title係request for comment
沒有心or能力幫手
大可以泠眼旁觀

:arrow: 我想大家都是太熱心和太天真 竟然會相信你的說話 而且一廂情願想法子幫你.... 而你竟然講出呢番話... 我想那些業主一定會好傷心.  :em01:

:arrow: 無錯 未見過真係唔可以作定論. 你是否介意一些鄰居上你家看看呢?

再要叫大家一定不必幫手

:arrow: 誰人叫大家一定不必幫手? 我看完全篇都找不到呢?

我想其他鄰居心裡有數

如果語以上氣重了點
我先說對不起[/quote]

:arrow: 說對不起就不必啦. 而且語氣也不是很重 大方的RC 鄰居們應該可以接受到. 放心.

最後 我覺得作故仔唔係問題 呢度係網上討論區 誰人說真說假 根本不重要 反正也是吹吹水 真也好 假也好. 有人話你也好. 都不須太上心.

朋友 平常心看吧~

===

以和為貴~~

:em19:
===

[quote:0828f512fc="Ricky & Carol"]以和為貴~~[/quote]

純粹討論. 我沒有惡意.
===

[quote:ebd96edf7c="unicorn"]唔覺意發現
有個別人仕覺得我話度門move係做謠生事
我唔係講緊佢屋企度門move
我唔知我做緊bin度謠生緊bin度事

一個可以正常吸收上文下理既人

沒有心or能力幫手
大可以泠眼旁觀

再要叫大家一定不必幫手
我想其他鄰居心裡有數

如果語以上氣重了點
我先說對不起[/quote]

我並不是批評此事的真與否.
本人覺得你的發表並沒有什麼太問題.
但引起某些人的巨大反應.
反而那些言論有小小過火.
最好解決方法是不要再作回應.

在rc下做鄰居希望大家可以和睦.互相幫助.
不是隨便攻擊別人
大家的言論真的有點兒使人難受.

[quote:384a52945d="unicorn"]如果語以上氣重了點我先說對不起[/quote]

unicorn...不要介意,各位都係discussion。唔使say sorry....
大家網上chat chat ,都係得啖笑。

unicorn...唔好唔開心,最多搵人鍚番你 :em21:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:20f0d12aef="unicorn"]我唔覺得我可以令人覺得我有傾向去作故仔
沒有心or能力幫手
大可以泠眼旁觀
[/quote]

我一直都話搵朋友幫你睇下間屋<係好有心>;沒有泠眼旁觀大家都話去你屋企看看發生什麼事;沒有泠眼旁觀 !