藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: coco110
打印 上一主題 下一主題

我屋企個廁所仲係好臭....... =( [複製鏈接]

你唔係飛o左咩? 咁快上到網!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

何解個廁所無窗 ?? 之前晤覺得有問題; 現在發覺好臭  好大陣廁所味好惡預
大家有無這個煩惱 ; 你地點解決 ???
JANICE :em11:

[quote:0004683560="OON"]何解個廁所無窗 ?? 之前晤覺得有問題; 現在發覺好臭  好大陣廁所味好惡預
大家有無這個煩惱 ; 你地點解決 ???[/quote]

開廁所 + 廚房抽氣扇.

是不是每一次如廁後 ; 都要咁做 ??

Of course !!!

我試試看看有無改善 !

[quote:a0a80dde8b="OON"]是不是每一次如廁後 ; 都要咁做 ??[/quote]

不單是如廁後
是如廁時 + 如廁後的若干時間.

有個方法:
http://tv.ettoday.com/ettv/article/291-21640.htm

快速除臭法

通常去上廁所時,由於前一個人剛上過廁所而臭氣沖天,此時拿起打火機點火,在我們排放出的氣味裡,有許多帶有臭味的氣體,火可以將帶有臭味的氣體完全燃燒,空氣自然的就變的清新無比了。
===

[quote:9f17d4c124="leemoksau"]大部份時間留係上海﹐有時去重慶﹐間中去蘇州/杭州/無鍚﹐遲D要去埋北京/沈陽/大連/哈爾濱。
而家年紀大o左﹐冇出差當旅行果仲FEEL了。而且自從入伙RC之後﹐就唔想離開。唔知哩D係唔係叫就“玩物喪志”呢﹖[/quote]

原來你要成日飛來飛去,咁住rc就真係最啱o既選擇。雖然我唔需要出差,但同honey就超級鐘意去旅行,所以就一想到去旅行咁方便就好興奮,不過平時返工就...... :em06: