藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主:
打印 上一主題 下一主題

有冇咩護膚牌子好介紹?? [複製鏈接]

[quote:69c787af75="bikbark"]i'm using rose water too (mario badescu)!
when my skin is drying out i'll spray it on my face quite useful nei[/quote]

我都好鐘意. 好香. 而且真係覺得無咁乾.

但係就都幾貴下. :em18:

平...又唔敢用,始終呢d 都係公價野.香薰這些東西.總是跟質量成正比.
===

[quote:fe43a06c56="milk"]提意o下~只是提意o下!H2O都幾好![quote:fe43a06c56="gp"]我之前我d皮膚好差 勁暗瘡 又敏感 用好多牌子都唔得.
我都想轉用其他牌子 有無人可以介紹. 萬一間舖接埋我都唔知點算. :?[/quote]我以前都係勁暗瘡而且又非常敏感,用左好多辦法都唔惦,心灰意冷之下轉用左 H2O,之後就冇乜點出事喇! h:[/quote]

咁你用H2O邊個系列 h:
G :em21: P

[quote:803fac50c0="Jess&Burns"][quote:803fac50c0="milk"]提意o下~只是提意o下!H2O都幾好![quote:803fac50c0="gp"]我之前我d皮膚好差 勁暗瘡 又敏感 用好多牌子都唔得.
我都想轉用其他牌子 有無人可以介紹. 萬一間舖接埋我都唔知點算. :?[/quote]我以前都係勁暗瘡而且又非常敏感,用左好多辦法都唔惦,心灰意冷之下轉用左 H2O,之後就冇乜點出事喇! h:[/quote]

我以前都係勁多暗瘡. 或者可以分享下我既方法.

有人教我用新鮮蘆薈 每天磨下塊面. 會好好多喎....

於是 我自創了一個full 面方法.

將新鮮蘆薈 壓爛到jelly狀. 噴上3 噴 rose water ( 現用牌子Julique ) (有時可以用黃金菊 ) 加入2滴HABA 魚油... 用一片面膜紙吸收後 full 面.
做了一個星期..真係好返好多..

而家無咩暗瘡, 但有時都會FULL 個咁既自創Mask. 第二天,會好滑,好滑.

雖然, 這個方法都頗麻煩的...但我會覺得比較經濟和自然.

另一方面,新鮮材料唔係樣樣都可以用. 我暫時知道只有蘆薈才可以用.
其他如: LEMON APPLE.... 等, 似乎作用不大.還會有些敏感呢..[/quote]julique 幾好架喎 我d friends 都有用呢d花水 而我就用佢果隻 herbal recovery gel 都唔錯
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:7ebb6478fb="gp"]咁你用H2O邊個系列 h:[/quote]應該叫控油系列 :roll:
潔面︰Oil-Controlling Cleansing Mousse,Oil-Controlling Exfoliator
爽膚水︰Toner Plus
Cream︰Face Oasis™ Hydrating Treatment(8杯水),Oasis24™ Hydrating Booster,Oil-Controlling Hydrator (呢隻我用完起粒粒,冇再用喇)
唇部︰抗氧化護唇精華(我男友都有用呢隻,佢仲讚好呀 )

http://www.h2oplus.com.hk/pro_coll.html
:em09:

[quote:5a29bc265f="Jess&Burns"]將新鮮蘆薈 壓爛到jelly狀. 噴上3 噴 rose water ( 現用牌子Julique ) (有時可以用黃金菊 ) 加入2滴HABA 魚油... 用一片面膜紙吸收後 full 面.
做了一個星期..真係好返好多..[/quote]Jess,妳講o既方法幾好,不過........
我係好懶﹑極懶﹑超懶 :poor: 所以我唔會整 h:

[quote:3206cc3440="milk"][quote:3206cc3440="Jess&Burns"]將新鮮蘆薈 壓爛到jelly狀. 噴上3 噴 rose water ( 現用牌子Julique ) (有時可以用黃金菊 ) 加入2滴HABA 魚油... 用一片面膜紙吸收後 full 面.
做了一個星期..真係好返好多..[/quote]Jess,妳講o既方法幾好,不過........
我係好懶﹑極懶﹑超懶 :poor: 所以我唔會整 h:[/quote]

咁係因為你而家d 皮膚都幾好.所以會懶
當你塊面生滿面暗蒼 用咩野都無用時. 試到一種方法. 用了一日已經覺得d 粒粒想乾口...响好開心之際. 你就會好努力咁做...

做到nearly 好返. 又會開始懶下來....

這是很正常的事.
===

[quote:9b75f96951="Jess&Burns"]咁係因為你而家d 皮膚都幾好.所以會懶
當你塊面生滿面暗蒼 用咩野都無用時. 試到一種方法. 用了一日已經覺得d 粒粒想乾口...响好開心之際. 你就會好努力咁做...

這是很正常的事.[/quote]其實我覺得係因為自己年紀大左 :cry: 所以依家生少左暗蒼 ops:

[quote:ad7fb5fb38="milk"][quote:ad7fb5fb38="Jess&Burns"]咁係因為你而家d 皮膚都幾好.所以會懶

這是很正常的事.[/quote]其實我覺得係因為自己年紀大左 :cry: 所以依家生少左暗蒼 ops:[/quote]

hmm....唔敢sure.

我記得我的暗蒼是22 -24 歲時發生的. 之前一直都沒有. 而兩年的時間內 曾經令我以為我咁就一世. 就算好返都會有印..總之好灰心.

後來. 都係去左睇醫生. 食左4個月藥..而印. 就係靠用蘆薈加平日小心處理好返既.
===

我係皮膚敏感的人士 試過用防曬的 品後 塊面又紅又腫. 大家有咩好介紹啊!

[quote:2f4a3cef4a="Jess&Burns"][quote:2f4a3cef4a="milk"][quote:2f4a3cef4a="Jess&Burns"]咁係因為你而家d 皮膚都幾好.所以會懶

這是很正常的事.[/quote]其實我覺得係因為自己年紀大左 :cry: 所以依家生少左暗蒼 ops:[/quote]

hmm....唔敢sure.

我記得我的暗蒼是22 -24 歲時發生的. 之前一直都沒有. 而兩年的時間內 曾經令我以為我咁就一世. 就算好返都會有印..總之好灰心.

後來. 都係去左睇醫生. 食左4個月藥..而印. 就係靠用蘆薈加平日小心處理好返既.[/quote]

我發育時期居然無咁多暗蒼 而家反而間中就出幾粒出黎 真奇怪. :em01:
我也曾試過用蘆薈full面 幾好架 不過 淨係用蘆薈 無加其他野.