藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: cliff
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣城市綠洲會所 200米超長泳池暢游無阻 [複製鏈接]

[quote:31b688d05f="alankle"]可能我講得唔太清楚啦 我架意思係 如果一般會所 自然係大家管理費度俾錢
做開支 所以大家都會有一些免費架設施用 而且我從來都無話過唔想使錢
就想用會所喎 而家係人地和黃將個會所變0左佢地私人物業 我地想玩就要入會
咁同街邊0的娛樂場所有咩分別呢 我係好唔明點解 佢地咁架手法大家都會認同
如果我地買樓時佢地話明無會所 咁而家咁架情況就會好自然 而且仲好歡迎佢地為我地提供娛樂場所tin................[/quote]

會所係同酒店share o既
酒店果邊d人都可以用會所.
所以冇理由會所開支用我地d錢條數好難計.
所以要將會所分出黎而用用者自付.

如果要你交$1.5/feet管理費酒店d人用得你會點... :em12:

如果會所係同酒店share用 仲要細成咁 你認為$150月費很抵 :?:

[quote:89fa8d1a31="alankle"]如果會所係同酒店share用 仲要細成咁 你認為$150月費很抵 :?:[/quote]

未知住如果酒店開後發現做Gym太多人就唔join囉.

1) 可唔可以爭取酒店開幕後減會費?

2) 上面話會所係和黃物業,而呢三個月又免會費,咁會所呢三個月既開支邊個比?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:6a7ee92506="grassman"]1) 可唔可以爭取酒店開幕後減會費?

2) 上面話會所係和黃物業,而呢三個月又免會費,咁會所呢三個月既開支邊個比?[/quote]

2) 應該係和黃

[quote:a3ca9e3e12="Billy"][quote:a3ca9e3e12="alankle"]如果會所係同酒店share用 仲要細成咁 你認為$150月費很抵 :?:[/quote]

未知住如果酒店開後發現做Gym太多人就唔join囉.[/quote]

會所的業權唔係和酒店分享的。只有泳池和空中花園是。如果覺得唔好玩,就可以不入會 ... 這裡只少可以選擇 ...
大眼

會所的業權唔係和酒店分享的。只有泳池和空中花園是。如果覺得唔好玩,就可以不入會 ... 這裡只少可以選擇 ...

Right now we've a choice is better than inclusive in the Mgt Fee. In addition if the Club House get a loss we no need to increse our Mgt Fee to cover it.

其實1.3尺管理費包上網以經好平會所做gym貪新鮮以前我住地方泳池會所免費但要1.5尺結果1年玩吾夠三次我認為藍澄ok la.........

[quote:92d4de9074="alankle"] 而家係人地和黃將個會所變0左佢地私人物業 我地想玩就要入會
咁同街邊0的娛樂場所有咩分別呢 我係好唔明點解 佢地咁架手法大家都會認同
如果我地買樓時佢地話明無會所 咁而家咁架情況就會好自然 而且仲好歡迎佢地為我地提供娛樂場所tin................[/quote]

千萬唔好納入RC 的物業... :shock:

我唔想承擔這個垃圾會所的維修費及員工人工.  :em05:
===

[quote:c56546561a="kenny"]其實1.3尺管理費包上網以經好平會所做gym貪新鮮以前我住地方泳池會所免費但要1.5尺結果1年玩吾夠三次我認為藍澄ok la.........[/quote]

做gym重要次次比"team".