藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: kitty Raymond
打印 上一主題 下一主題

秋季BBQ ~ 白石燒烤埸 [複製鏈接]

你會唔會因為咁而歧視我架?

[quote:b5556b9082="Ice"]你會唔會因為咁而歧視我架?[/quote]
唔會,想問你有冇野要幫你帶返去姐!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

你最近會返去越南?
多謝你呀 不過我係果邊無人無物....

等我參加今次個bb蕉活動 返母校緬懷一下就得架啦 謝謝

天文台昨日就公布今年迎月、中秋節及追月的最佳時辰︰在十月六日的中秋節,月亮在傍晚五點半開始出來,至晚上十一點四十五分,月亮就是全日升得最高的時候,也是就是月球橫越本地子午線的時刻,其時月球位於正南方,仰角為全晚最高的「上中天」。但當晚要賞月,就不要遲過翌晨六點,因為當日在六點零六分開始月落。

至於想在十月五日「迎月」的市民,當天月亮出得更早,在下午四點五十一分開始月出,晚上十點五十三分便是「上中天」時候,當天則於翌晨五點零二分月落。

在「追月」那天,月亮會在傍晚六點零九分走出來,至凌晨零時三十七分便是「上中天」,月落則在翌晨七點十二分。

二零零六年中秋節期間月出、月上中天及月落時間﹝2006年9月25日﹞

以下列出今年中秋節期間月出、月上中天及月落時間,「上中天」即月球橫越本地子午線的時刻,其時月球位於正南方,仰角為全晚最高。

十月五日(星期四)
月出時間 下午 4 時 51 分
上中天(仰角 64 度) 當晚 10 時 53 分
月落時間 翌晨 5 時 02 分

十月六日(星期五)中秋節
月出時間 下午 5 時 30 分
上中天(仰角 71 度) 當晚 11 時 45 分
月落時間 翌晨 6 時 06 分

十月七日(星期六):em04:
望月(其時月球在香港地平線以下) 上午 11 時 13 分
月出時間 下午 6 時 09 分
上中天(仰角 79 度) 翌晨 0 時 37 分
月落時間 翌晨 7 時 12 分

有關中秋節期間的天氣情況,請留意香港天文台的最新「七天天氣預報」,網址如下:

http://www.weather.gov.hk/wxinfo/currwx/fndc.htm
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

大家好....我今次去唔到喇!!
大家玩得開心d啦 !!

[quote:e73b9d50c6="Ice"]
我都想打 golf 呀 但我唔識打.......... 咁侵唔侵我玩呀~  :face13:  
或者唔打 golf 我地可以放風箏  

其實呢 我最想就係返母校行下 哈哈   h:[/quote]
如果今次 BBQ 打 golf 既話,我都係第二次打炸,第一次o係成年前打過咁大把,仲係練習開球o個隻,所以要靠識打o個 D 高人再教先至得;記得如果要放風箏既話,最好自己帶去,因為o個度買要成三十蚊,好貴同埋係普通o個 d 款式! :em18:

我老婆果日要開工 冇咁早收 再加上果晚同屋企人去唔成海洋公園 :em01:  改左食飯做節 所以都係黎唔到 你地玩得開心d! (如果有燒乳豬食唔哂 記得打包返來啊 h: )

可能要黃昏先到。

1 & 2 ) Kitty & Raymond(高爾夫球~球道)
3 & 4 ) Milk & Robert(高爾夫球~球道)
5 ) H&H(妳係咪同我地一齊o係藍澄灣小巴站等呀?)
6 & 7 ) Ice & Saga
8 & 9 ) Shirley & Jeffrey
101112) John Esther Mars*
藍澄灣內三口子的家........John Esther & Hei Hei :em21:

歡迎所有認識或者未認識既鄰居參加!因為燒烤爐要預訂,所以要事前點人數,如果有興趣參加既鄰居請報名(如果選擇自己去既話,請在自己個名度加粒*,方便數o係藍澄灣小巴站出發既人數)︰

1 & 2 ) Kitty & Raymond
3 & 4 ) Milk & Robert
5 & 6 ) Ice & Saga
7 & 8 ) Shirley & Jeffrey
9 10 & 11 ) John Esther & Mars*
12 & 13 ) Jennifer & Joe
14 15 & 16 ) Patrick、Cherry & Jonathan

我哋已經book咗兩個爐(下午2時左右 預留半小時)啦! ~~~後生女係性急啲囉!  :yeah: 不過以我哋現時嘅人數都可以用一個爐 熱鬧啲 親密啲 開心啲 ......  :em21: 到時再決定是否要取消 沒所謂 (應該不用收費~charges). 至於位置方面 ...... 不能預留海景  :em16: 新規矩 加上中秋節翌日 已有好多booking. FIRST COME

FIRST SERVE. 唔緊要啦! 我哋咁早入一家沒問題.

最後 如果仲有街坊有興趣的話 都可以随時報名  沒有DEADLINE. 不過請大家最好事前聯絡我哋先.

(假若選擇自己去嘅話~可參考第1頁路線指示 並請在自己個名度加粒 方便喺藍澄灣小巴站出發前計人數.)

若然...當日要開工嘅話  :x 可以黃昏或晚上入嚟JOIN我哋 沒有記錯可以燒到凌晨2點鐘.  :em15:

又若然 你哋另有節目...OH! SORRY我哋都幫你哋唔到 錯過嚟個咁好玩 咁好FEEL 咁好VIEW嘅環境中BB蕉.  :em17:  :em17: 可自備HELLO KITTY單車 小雲風箏 紅白酒 ...... :em07:

請多多支持KITTY&RAYMOND攬嘅 "秋季BBQ ~ 白石燒烤埸"  15/16 唔去唔舒服. :yeah:  :yeah:  :yeah: