藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: saga
打印 上一主題 下一主題

燈座自己碎裂... [複製鏈接]

[quote:15b238a31d="hales"]

你唔打大掣就換.....小心觸電.......... :nowords:
咪以為支燈無開就無電....果條黑線係會有回路的 回路電仲易電死人過火線...
小心 :nowords:[/quote]

唔駛驚!唔一定要打大掣 o既,我之前教佢打左相關既 fuse 掣咖勒,唔會有電 o既,放心。 8)
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:66d27bc672="Jeffrey & Shirley"]昨晚深夜,終於都等吾切親自動手,係無乜人理我o既情況下換左個新燈咀。 ops: (老婆掛住睇電視。 :em06: )
但係安裝完之後,發現其中一個燈咀吾著,之後就因為間屋太熱,停左手。 :dead:
不過有點要同 Saga 講既,就係昨日去鴨記搵左一晚都只係搵到兩個燈咀,而且要o係 D 檔口仔 D 亞叔搵左一排o既情況下先搵到。(前事完) :em18:
可能今日會去新填地街再搵個燈咀,到時再幫你買啦! :wink: 不過我今朝都係吾記得埋個燈罩出黎配。 ops:  :poor:[/quote]

點都好 Thx 定你先  
(你唔叫我上來睇野既?  :? )

robert佢真係一條好漢,
屋企濾水器都係搵佢裝。
平時請大家去佢度Garther
高大型仔真係唔大隻講。
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:d784f72abe="dick&queenie"]robert佢真係一條好漢,
屋企濾水器都係搵佢裝。
高大型仔真係唔大隻講。[/quote]係咩?咁真係要搵佢幫幫手喇!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Robert

地點︰二座中層C單位
事項︰廚房的趟門

上述單位廚房趟門已壞了一整年之多,該單位女戶主亦在一年前已多次要求該單位男戶主請盡快幫忙修妥,而該單位男戶主也多次口頭承諾會盡可能辦妥;
祇可惜該單位女戶主到現在也沒看過該名男戶主有丁點兒會動手的跡象,就此事實在已令該名女戶主甚為氣結,
由於上述問題己存在甚久,所以現希望閣下能出手相助,如閣下沒時間協助,請盡快告知,好等該女戶主找師傅上門修妥!

特別消息︰該名女戶主剛發出一項重要聲明「若該名男戶主還是施以"拖"字決,將不排除他在短時期內會受到恐怖襲擊!」

謝謝觀看!

milk
:em09:

[quote:4edac796a0="milk"][quote:4edac796a0="dick&queenie"]robert佢真係一條好漢,
屋企濾水器都係搵佢裝。
高大型仔真係唔大隻講。[/quote]係咩?咁真係要搵佢幫幫手喇!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Robert

地點︰二座中層C單位
事項︰廚房的趟門

上述單位廚房趟門已壞了一整年之多,該單位女戶主亦在一年前已多次要求該單位男戶主請盡快幫忙修妥,而該單位男戶主也多次口頭承諾會盡可能辦妥;
祇可惜該單位女戶主到現在也沒看過該名男戶主有丁點兒會動手的跡象,就此事實在已令該名女戶主甚為氣結,
由於上述問題己存在甚久,所以現希望閣下能出手相助,如閣下沒時間協助,請盡快告知,好等該女戶主找師傅上門修妥!

特別消息︰該名女戶主剛發出一項重要聲明「若該名男戶主還是施以"拖"字決,將不排除他在短時期內會受到恐怖襲擊!」

謝謝觀看!

milk[/quote]
哩位 Milk 女士:
多謝妳既來信,有關閣下o既心情,我同亞 Robert 先生都心感明白。 :face13:
我相信我同亞 Robert 先生亦會盡量抽時間協助亞 Milk 女士妳,請待為稍等..........一年半載。 :
謝謝來信!

[quote:609f395538="Jeffrey & Shirley"]哩位 Milk 女士:
多謝妳既來信,有關閣下o既心情,我同亞 Robert 先生都心感明白。 :face13:
我相信我同亞 Robert 先生亦會盡量抽時間協助亞 Milk 女士妳,請待為稍等..........一年半載。 :
謝謝來信![/quote]積肥生

感謝你極有深度但起不了作用的回覆!

謝謝回函!
:em09:

大家都係呢個時候懷燈,同發現燈座碎裂,我都係懷廚房,換左一支燈和兩個燈座

[quote:4c9b71cd27="維也納"]大家都係呢個時候懷燈,同發現燈座碎裂,我都係懷廚房,換左一支燈和兩個燈座[/quote]

想問問你d 燈咀係邊度配到?
因為我搵左好耐都搵唔到  :em14:

多謝積肥同Robert 既示範  

終於自己一個人換左兩個燈咀

多謝各位幫忙既朋友 包括 Robert 積肥 及 Hales 及其他俾 information 既朋友.