藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Royhk
打印 上一主題 下一主題

風花說月 [複製鏈接]

[quote:6fbb4684da="Royhk"]咪係0羅我同你吹水又無挑釁你但特然一班人走出來漫罵又cut你0的文真係係其他討論網無見過以前就係好多rc網友都係咁所以漸漸無人係到discuss因為如果你說一些和他們意見不同的就會出現以上result一班人走出來罵你until你唔再post 任何野
當然你有你罵和有權吹水發言我有我continous我的理論unicorn我同你講這裡不下多位rc網友因此不再留言 順我者freind逆我者罵[/quote]

但你點知道有好多網友係因為你所講o既原因而唔上o黎呢?
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:903070b9f6="Royhk"][quote:903070b9f6="unicorn"]我reply unicon 話個website 無人discuss
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
係wor
我同Royhk吹水都係吹水既一種

[quote:903070b9f6="Royhk"][quote:903070b9f6="hales"]咪就係囉...
好好地本來都係講緊小巴問題
唔知邊個歷史學家走出黎話人風花說月係歷史問題
然後是但求其丟條link出黎話討論 其實條link係公佈網定係討論網?
講到尾 原來歷史學家 = 投訴王....
某人講話: 我都唔明. 每次天光既時候. 太陽總係會由東面升起
其實只係說明一件事 又不帶正負面 你有壓力 我都有壓力 你仲係度挑釁?
一條鎖匙唔會噹噹響 討論變漫罵 係由邊個帶頭fing旗仔先?[/quote]

真係唔知邊個玩野---討論變漫罵!!
我reply unicon 話個website 無人discuss 變左歷史學家?!fing旗仔漫罵?!?!挑釁?!?!

講完stop here!![/quote][/quote]

咪係0羅我同你吹水又無挑釁你但特然一班人走出來漫罵又cut你0的文真係係其他討論網無見過以前就係好多rc網友都係咁所以漸漸無人係到discuss因為如果你說一些和他們意見不同的就會出現以上result一班人走出來罵你until你唔再post 任何野
當然你有你罵和有權吹水發言我有我continous我的理論unicorn我同你講這裡不下多位rc網友因此不再留言 順我者freind逆我者罵[/quote]

呢位師兄 好心你反省一下啦 既然你好似完全唔明我講既野 我就講明o的

你係有心講小巴問題你就無謂係度搬弄是非 你自問一下你成條thread
除左丟條link出來你俾過乜野意見??
唔係彈呢個就彈果個 三個唔埋兩個post又係到發爛咋 你呢o的係咪叫討論?
咁大個人 自己識分乜野先叫做討論喇掛? 成條thread你講過乜野有建設性既野?
講得難聽o的 你跟本成條thread既followup都係垃圾!

咁大個人都唔知你呢o的係乜野心態??
人地講小巴問題 即使講既人係少 但亦都無難題 有人鐘意講小巴咪講囉
其它人唔鐘意講小巴問題 或者有o的人跟本唔覺得係問題 你何解係都
要去話果o的人只談風花說月? 你呢o的唔係叫挑釁係叫乜野?
係吹水? 吹水你就返去吹水區 果條thread係講小巴問題 唔係
風花說月題 自己帶頭離題仲可以大聲叫釁 你有無品既呢?

乜野叫做投訴王? 投訴王就係果o的只係識complain 乜野有事無事都挖
o的野出黎complain 但係只限於識得complain 然後完全無意見俾出黎
無comment點去解決個問題 只係識得complain然後將個研究課題丟返
俾有關人仕自行解決 有關人仕解決唔到就去complain埋果o的人
呢o的就叫做投訴王 明未??

你如果認認真真講翻小巴問題 唔係無啦啦係度拖果o的無興趣討論小巴問題
既人落水跟本就唔會有漫罵發生既機會

以上言論並沒有發火 只係說明事實 :mrgreen:

好閹悶呀 你地咁好氣不如參加我地球隊踢下波好過啦!  
Rambler Crest Soccer Club

[quote:3ea8da5c9f="hales"][quote:3ea8da5c9f="Royhk"]無聲無色咁 delete 我的留言  誰delete又無通知!!

喜歡cut就cut大陸網站呀!

版面管理員: Jess&Burns?[/quote]

呢位師兄 最近煲左o的涼茶 你有無興趣? :mrgreen:
唔駛咁好火氣既 火大唔代表有作為既...收o下o的火先啦....
每次見你"回歸"既時候 都帶住幾把火過來 何苦呢?
:mrgreen:[/quote]

放左日假 昨天上了大陸.
都唔得閒上黎吹水.

回覆ROYHK 問題: 我無DELETE 你份野 如果係我 我一定會出聲.
===

[quote:f30fc8119e="hales"][quote:f30fc8119e="Royhk"][quote:f30fc8119e="unicorn"]我reply unicon 話個website 無人discuss
係wor

[quote:f30fc8119e="Royhk"][quote:f30fc8119e="hales"]咪就係囉...
然後是但求其丟條link出黎話討論 其實條link係公佈網定係討論網?
某人講話: 我都唔明. 每次天光既時候. 太陽總係會由東面升起
其實只係說明一件事 又不帶正負面 你有壓力 我都有壓力 你仲係度挑釁?
一條鎖匙唔會噹噹響 討論變漫罵 係由邊個帶頭fing旗仔先?[/quote]

我reply unicon 話個website 無人discuss 變左歷史學家?!fing旗仔漫罵?!?!挑釁?!?!

咪係0羅我同你吹水又無挑釁你但特然一班人走出來漫罵又cut你0的文真係係其他討論網無見過以前就係好多rc網友都係咁所以漸漸無人係到discuss因為如果你說一些和他們意見不同的就會出現以上result一班人走出來罵你until你唔再post 任何野

呢位師兄 好心你反省一下啦 既然你好似完全唔明我講既野 我就講明o的

你係有心講小巴問題你就無謂係度搬弄是非 你自問一下你成條thread
唔係彈呢個就彈果個 三個唔埋兩個post又係到發爛咋 你呢o的係咪叫討論?
咁大個人 自己識分乜野先叫做討論喇掛? 成條thread你講過乜野有建設性既野?
講得難聽o的 你跟本成條thread既followup都係垃圾!

人地講小巴問題 即使講既人係少 但亦都無難題 有人鐘意講小巴咪講囉
其它人唔鐘意講小巴問題 或者有o的人跟本唔覺得係問題 你何解係都
係吹水? 吹水你就返去吹水區 果條thread係講小巴問題 唔係

乜野叫做投訴王? 投訴王就係果o的只係識complain 乜野有事無事都挖
o的野出黎complain 但係只限於識得complain 然後完全無意見俾出黎
無comment點去解決個問題 只係識得complain然後將個研究課題丟返
俾有關人仕自行解決 有關人仕解決唔到就去complain埋果o的人

你如果認認真真講翻小巴問題 唔係無啦啦係度拖果o的無興趣討論小巴問題

以上言論並沒有發火 只係說明事實 :mrgreen:[/quote]

點呀道理王!!!
什麼無品垃圾投訴王發爛咋......你真係好有品!!

----你好似識我咁知我只係識得complain 無x用你好勁呀道理王

[quote:0129652c4f="Eddy Lam"]好閹悶呀 你地咁好氣不如參加我地球隊踢下波好過啦!  [/quote]

其實我都覺得幾悶架.
尤其係某人... 講黎講去都係三幅皮. 無point. 我等登唔上黎幾日睇下有咩新論點. 點知都係無!!!
反而Hales 既文章就比較大快人心.
===

係呢度 大家只係利用文字作交流 讀者係有可能誤會發言人既語氣同態度.
咁所以係任何反擊/發火之前 大家可以試下退一步 filter 左 d 個人情緒先 reply.

試下了解下其他人既觀點先去 comment 別人有無 point. 或者佢既語氣唔好 但點解佢會咁 react 呢?

以上只係我睇左好幾次類似情況既觀後感

[quote:d69dbc336d="Royhk"][quote:d69dbc336d="hales"][quote:d69dbc336d="Royhk"][quote:d69dbc336d="unicorn"]我reply unicon 話個website 無人discuss
係wor

[quote:d69dbc336d="Royhk"][quote:d69dbc336d="hales"]咪就係囉...

以上言論並沒有發火 只係說明事實 :mrgreen:[/quote]

點呀道理王!!!
什麼無品垃圾投訴王發爛咋......你真係好有品!!

----你好似識我咁知我只係識得complain 無x用你好勁呀道理王[/quote]

你 offline左之後有無做野呢度無人知
單係睇你係呢個forum既文就完全感受唔到你係有建設性
就係咁

當時光倒流啦,大家係重新搬入來RC
大家新認識,無過往,重新交流過啦?
(唔好鬧交,大家都坐一條船)
原居民2004~2013

任何一個討論區都會問題、爭論多多.......
我去ge種花網都係咁......
最緊要討論完 訓醒覺無晒事 見到面都唔會反面... :mrgreen: