藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 肥度
打印 上一主題 下一主題

好失望 [複製鏈接]

[quote:1a1e2a6f4c="hales"]路遙知馬力 日久見人心呢句真.....

令我體會到一個嚴肅既人 亦有其搞笑的一面.....[/quote]

我都覺得..
===

帽~巢~喇~ :em14:

醜使怪羅 刀巢左金來羅 我阿伯刀天到厭羅...

不如... 飲背竹葉請 你井我刀井 :wink:

如果我對屋苑管理有意見 我可以直接寫信給管理公司 點解我們事事要通過業委會.  如果我有意見給管理公司 我相信係無需要話俾其它人知 管理公司自然會私人回應我. 而且我可以找政府 如果我有論據 官員一定會出聲 管理公司不可能唔聽.

管理公司如果要主動收集業主意見 可以係新開的藍澄灣業主網站設立討論區 只有業主先有PASSWORD 而且無重復戶口. 如果管理公司認為討論區有問題 用私人電郵都可以. 宜家係咪連提出意見給管理公司都唔得 管理公司自己都無話唔可以.

我記得有之前有委員經常有事不出席業委會會議 既然連委員自己都可以唔出席 我又不是委員 我點解要列席他們的會議 有什麼理由話別人唔出席係不對.

而且我唔覺得我對管理公司有什麼特別不滿 事實上我認為我已經交了管理費 無理由要再交會所費 我之前都係就這件事發表個人意見.

還有 我去到邊處都係用同一個網名G-NET 我個網有三個人回應 就係三個人 我不需要自己開十幾個Account出來 既然個網站係私人網站 我當然有權定我的遊戲規則 你不滿意可以唔Post 你要選擇 可以寫係地產城 又可以寫係藍澄灣業主社群.

[quote:92d78cfb2b="G-NET"]如果我對屋苑管理有意見 我可以直接寫信給管理公司 點解我們事事要通過業委會.  如果我有意見給管理公司 我相信係無需要話俾其它人知 管理公司自然會私人回應我. 而且我可以找政府 如果我有論據 官員一定會出聲 管理公司不可能唔聽.
[/quote]

無人講過一定要經業委呢個都係正式渠道之一.

[quote:92d78cfb2b="G-NET"]
我記得有之前有委員經常有事不出席業委會會議 既然連委員自己都可以唔出席 我又不是委員 我點解要列席他們的會議 有什麼理由話別人唔出席係不對.
[/quote]

只係有人話唔出席係放棄自己權利冇人講過不對.
只係自己冇去了解人地做緊咩就話人地咩咩咩先至不對姐.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

好心你地啦~ 咁認真o既o野就唔好o係吹水版呢道講啦~ 尤其是 billy~ 你....咁樣...所以...咁...咁咁....所以係你唔o岩! 比牌先~ :zdevil:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:bfad151b34="Billy"]所以我尋日係大陸老遠都返黎聽.
了解多d先懂得分是非黑白.[/quote]冇野好講... :em11:  :em11:  :em11:  :em11:  :em11:
:em09:

[quote:e268e127c9="dracula"]比牌先~ :zdevil:[/quote]

講過就要做,做人要有口齒,唔好講一套,做一套!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:efe62da338="grassman"][quote:efe62da338="dracula"]比牌先~ :zdevil:[/quote]

講過就要做,做人要有口齒,唔好講一套,做一套![/quote]

吹水唔得咩?~ 係咪唔比?~ 踢波叫球證比牌人 o個個都要比牌 你知唔知? :mrgreen:
見過鬼就唔怕黑啦~

唔駛luk喎,佢冇得報仇!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

信唔信我比個你嘆o下 :em12:
見過鬼就唔怕黑啦~