藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: P and R
打印 上一主題 下一主題

RC 地產經紀佬Sale客手法 [複製鏈接]

Sorry though I don't know which flat but if you judge by Hang Seng's evaluation price is more or less good ar if furnishing is also considered.

For example for tower 3 mid-high level:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

去 Heng Seng 個 web site check 左我同 H 隔離單位,相差成8萬!
嘩!發啦!發啦! :em04:  :em04:

但係恆生果網上估價係估高左 o既... ... :!:

我叫我宜家做緊 mortgage 果間銀行重新估價
恆生高左 $150000.

只可所參考...  :detective

[quote:cebd7375e6="vivian"]跌番晒唔係兩百個(683sq.f)喇 ?
夢醒了 !  :dead:[/quote]

Vivian,你個新" 頭像 " 好正呀 好有Feel 靚女果隻....哈哈。

[quote:9c8918db49="eric_818"]但係恆生果網上估價係估高左 o既... ... :!:

只可所參考...  :detective[/quote]

一般由做緊按揭 果間銀行重新估價, 比起新做按揭估價會緊D低D!
Janice & Philip

[quote:eb5f32fdb3="J&"][quote:eb5f32fdb3="eric_818"]但係恆生果網上估價係估高左 o既... ... :!:

一般由做緊按揭 果間銀行重新估價, 比起新做按揭估價會緊D低D![/quote]

莫非真係要我轉去第二間做... ... :sweat:

冇左 P - 2.6% 仲要俾一大筆錢. :em06:

[quote:69f82cfa58="eric_818"][quote:69f82cfa58="J&"][quote:69f82cfa58="eric_818"]但係恆生果網上估價係估高左 o既... ... :!:

一般由做緊按揭 果間銀行重新估價, 比起新做按揭估價會緊D低D![/quote]

冇左 P - 2.6% 仲要俾一大筆錢. :em06:[/quote]

唔係喎 :roll:  我剛搞緊轉按 我間銀行個估價比恆生高o左兩萬. 個rate 係p-2.65% (原先個loan 只係p-2.625%) 仲唔洗補錢. :em09:
G :em21: P

[quote:802f689658="gp"][quote:802f689658="eric_818"][quote:802f689658="J&"][quote:802f689658="eric_818"]但係恆生果網上估價係估高左 o既... ... :!:

冇左 P - 2.6% 仲要俾一大筆錢. :em06:[/quote]

唔係喎 :roll:  我剛搞緊轉按 我間銀行個估價比恆生高o左兩萬. 個rate 係p-2.65% (原先個loan 只係p-2.625%) 仲唔洗補錢. :em09:[/quote]

我有 3 年罰息期... ... :em18:

仲要加轉按 o既 律師費
夾埋要成 $20000...  :em06:

仲要我 12 月先到期要供
到時轉隨時得 P - 2%... ...

HS 唔估個特高價點引你去幫襯啊??