藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: gp
打印 上一主題 下一主題

邊隻窗簾款式o岩我o地? [複製鏈接]

其實用邊種curtain都冇所謂,最緊要係襯自己,不過要留意如果你去花園街買,要留意好多時佢地會收香港價,但實際係運返深圳度車,呢個係我細妹早前去深圳訂curtain時,個深圳老板話俾佢知,仲俾咗好多花園街舖頭既訂單佢睇添呀。如果唔好彩撞正,真係不如返深圳度做啦。

仲有,我有個朋友全屋(約1000千)curtain(3個房,一幅約18呎闊落地curtain連一層紗廉及一層反光廉)連埋佢張梳化套,响深圳度做都係$4000幾咋,手工都幾好,尤其是個梳化套,做得非常fit。 :em11:

我地而家都仲未決定用邊間公司,再問多幾個朋友攞多啲資料先向大家報告!

其實有冇人諗過用蜂巢簾不透光隔熱隔音
:em19: 人生得意須盡歡 莫使金樽空對月 天生我才必有用 千金散盡還復來

I aslo consider to buy in Shenzhen but do you know who can help installation as if buying in HK it including installation fee :roll: