藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 公公婆婆
打印 上一主題 下一主題

想做下統計,有幾多人拆咗廚房度門呢? [複製鏈接]

下 ! $20.蚊 咁平...邊樹有得買 真的很容易裝嗎 ?
JANICE :em11:

大家小心,門頂大致有兩類
大門用 或 房門用  
主要分別為可承受重量,以厨房門計應用後者,一般$15 ~ 20 的多數係房門用,一撞就爆。

門頂上落地有機會提高地磚爆裂機會所以最好不要上一粒鏍絲以防受力不平均。
我房門也有裝磁石門頂,我選擇上入牆。

[quote:cc3ec64677="公公婆婆"]玻璃的又幾錢呢? [/quote]

價錢可以參考以下內文:

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=4170&start=45

拆左lu 改左做摺門 成8舊水

大家小心拆左對門 到時有事..有機會保險晤保的 !
要問清楚 !

[quote:a11c1cd33a="CHEUNG"]大家小心拆左對門 到時有事..有機會保險晤保的 !
要問清楚 ![/quote]

我問過我個做建築o既朋友.
如果廚房門唔會自動關上.
就唔符合消防條例.
保險係晤保o既.
不過佢都係咁改.
話燒到先算喎.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]