藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dragon
打印 上一主題 下一主題

房間有螞蟻.蟑螂?(小貼士).....轉貼 [複製鏈接]

報告 尋晚沒有出現..晤知個隻係乜家伙 !
JANICE :em11:

你有無放些食物 " 引 " 這隻衰嘢 ????

有放在窗台到 ! 前晚還開窗訓 尋晚就關窗訓...驚隻野還在屋內所以將d食物放在地下...今日早上看沒有發現 !
JANICE :em11:

[quote:f1957ad342="OON"]報告 尋晚沒有出現..晤知個隻係乜家伙 ![/quote]

好難會有老鼠上樓入埋走廊再入埋屋喎~
上次個蘋果妳半夜起身食o左呀?~
見過鬼就唔怕黑啦~

dracula

它 由 Window 直 出 和 入 我夠寧願我食了個蘋果但不是呢 ??? :em01:  :em01:

我都擔心 " 它 " 未走.....縱使已經努力在全屋 "找"

我念 都係買定 老鼠 藥  :em13:

[quote:f1974b2036="OON"]報告 尋晚沒有出現..晤知個隻係乜家伙 ![/quote]

據經驗嚟睇...九成以上係"mickey" mouse...你可以放包公仔麵,如困個它比野
咬過,就係老鼠仔...因為蟑螂唔會咬穿個袋...

q. ops:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:8303878c0c="BLUE"]dracula

它 由 Window 直 出 和 入 我夠寧願我食了個蘋果但不是呢 ??? :em01:  :em01:

我都擔心 " 它 " 未走.....縱使已經努力在全屋 "找"

我念 都係買定 老鼠 藥  :em13:[/quote]

bule.. 放d 老鼠藥在窗台位啦~ 相信佢聞到陣味就唔會入你家架啦~
===

[quote:f0bc0e6e61="Jess&Burns"][quote:f0bc0e6e61="BLUE"]dracula

我念 都係買定 老鼠 藥  :em13:[/quote]

bule.. 放d 老鼠藥在窗台位啦~ 相信佢聞到陣味就唔會入你家架啦~[/quote]

老鼠藥會吸引d老鼠黎食佢 你鄰居會多謝你.

咁樣呀...放d 老鼠聞到會怕的藥啦~ 有無架?
===

有 不過我唔知咩同係邊道買.
用係車道o既.