藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Purky
打印 上一主題 下一主題

Mr. wychan 請進~~~其他業主也請留意~~~ [複製鏈接]

HOHOHO~~~~~
搵長毛.. 好搞笑呀
不如我們 d 短毛都一齊努力呀 (指d 男仔)
我們 wed ok

話說回來,本星期三/六(待定)將發起一聚會閒話家常。

好唔好今個星期五晚呀~~因為如果係另外兩人 都不能出席呢~~

無穿巴
- 其實管理公司及和黃曾經及已經積極曾取設立,但奈何政府及有關當局不予批准! 問題在政府,不是在管理公司。

其實小妹就呢個問題都聯絡過運輸署 佢地的回應係 佢地無講過唔俾藍澄灣申請穿巴 只係要睇居民的需要. 所以我地的簽名 不但要讓和黃積極申請 更加可以交上運輸署 表達我地居民的需要. 況且 現在的交通其實的確很不便 或許大家都未見過 所以認為無必要. 有好多人現在出入都好唔方便 特別係返早班的人 上次見到個大肚婆 腳都踵哂喇~~ 又趕時間 走左班車 要行上去長青搭車 幾唔方便. 藍澄灣有咁多大單位 有好多家庭 有大有細 路途都不近架!!

另外 如果遊行好似嚴重左d 咁樣會搞到好大件事 會唱衰左我地RC的 始終都是我地的家嘛~~

另外~好多事情大家都去搵Gary Lam,要知道佢只係一隻棋子。
係"卒子",唔係"車"、唔係"炮",係冇權架。
私底下~~佢係好人,但各為其主,我唔怪佢!

我都非常同意 上次佢都幫左我一個忙. 所以今次我地的目標係黃和& 保華~~

Re: Mr. wychan 請進~~~其他業主也請留意~~~

[quote:8b1cd1ff7f="Tomato"][quote:8b1cd1ff7f="urky"]Mr. Chan

今日搭小巴的時候 聽到一個業主話 之前盈翠半島都有同我地相似的問題 投訴無門 最後用拉橫額 集體簽名 最後和黃怕到死 好快就作出回應 而且即時作出妥善的安排 所以不如我地又再次搞簽名 相約一個星期日 集合大家的不滿 反映給和黃知吧~~ [/quote]

支持!!
盈翠係和黃0架???

希望和黃能夠作出改善 令大家對rc有返信心[/quote]

我同你講我都住盈翠我可以肯定講盈翠追執漏唔係敢就得RC方面依家除了兩塊窗外執漏已完成! 和黃個個都怕就係唔怕民主黨!!!

另外盈翠那次是李永達拉橫額的但奇怪的是我當時都執完兩個月了重住緊la!

搞簽名人地唔做就係唔做邊度都係! 你要佢做只要放假1 week日日追一定執得完!

執漏的餅就fix ge(Mon-Fri)你唔追人地日日追就當然慢人一兩個月la!

唔係人人都有咁多時間去追.唔使做咩.
我地而家唔係只有窗未換.係好多都未整.

有人整得快係好彩如果係去下管理處睇下
平時都不知幾多人.我地就係唔好彩的一班業主.

我覺得團結一定有用lor如果個個都好似你咁唔出聲.
真係唔知等到幾時先有得住.

好 投訴專員wychan
我們的行動應該點開始

[quote:f4bad40c87="Tako & Sukie"]唔係人人都有咁多時間去追.唔使做咩.
我地而家唔係只有窗未換.係好多都未整.

有人整得快係好彩如果係去下管理處睇下
平時都不知幾多人.我地就係唔好彩的一班業主.

我覺得團結一定有用lor如果個個都好似你咁唔出聲.
真係唔知等到幾時先有得住.[/quote]

當然團結一定有用但不用下下到CableTVNext Media有野可以平心靜氣慢慢傾下下玩到敢大......

講真人地Cable都暗示有D野要將貨就價defect多就要長時間ga la.
問題係真係要誇張到有人話because not beautiful要人油多一次牆自己油吧la....

各位街坊有冇興趣本星期六大家一齊傾?可能係下午個言討會 又或者係晚飯

本人的言討會 (五月二十九日)
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2954

Patrick & Cherry 5月29日晚宴
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=2947

好多業主都有試過平心靜氣同佢地講道理... 係冇辦法之下先有以家既睇法 我諗冇人想下下都玩大佢既!
我諗每位業主都係用自己既血汗錢黎買樓 可能係好多人眼中百幾二百萬買樓係好平 應該將價就貨! 但我們現在只係要一個平平地既牆同地板等等 我個人覺得我們的要求真的應該不太高吧 何況我現在工作緊既工廠區的廁所 個地板鋪的手工都好過現在 以家既手工應該不是私人屋苑可以接受...
我個人不介意長時間執 但最好俾過限期各位苦業主啦!

我諗現在係時候平心靜氣,坐下來團結一致探討我們的問題及進一步行動了...

鑒於"我是誰"兄正安排一聲討聚會,我基本上是支持的。但我覺得我們最好先讓業主們坐下來,開一個集思會集合大家的問題及可行的行動細節。最後才與管理公司及和黃 保華會面,這樣做會令我們的問題及擬解決的方案更統一,及被免跟上次答問大會般只是回答及解決個別單位的問題。

我見議:
1. 星期六 (29/05/2004)晚2:30pm 3/5座集合,然後到鄰近酒樓集會
2. 發表大家的問題及行動方案 (找人節錄及寫信)
3. 日後安排其他行動...

點睇??
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

不如索性,
組織一個業主會。
主席:火火
常任理事:我是誰
申訴專員:wychan
打手:積肥(佢真係好大力 :em12: )
永遠愛著您 :em21: [/code]