藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: smallpotato
打印 上一主題 下一主題

綠van 88F 路線好唔惦 [複製鏈接]

[quote:5b0f129f2f="wychan"]按現路線:
最佳路線為(車程約8-10分鐘):
RC--> 美景-->長康(保良局對面)-->長康(巴士總站 青華苑則)-->長享(近油站)-->長發(巴士總站/青泰苑/灝景灣)-->青衣城

可不可集合大家力量要求運輸署更改路線呢[/quote]

但係條路線會不會同249M重覆呢?...... :shock:
我建議:
RC-->翠怡-->青衣街市-->青衣公園-->青衣城

我估咁樣走會快d......... 8)

support you!! :em13:

唔好意思...有小小意見...就係希望架車點都唔好行長康、涌美果邊
小弟有以下意見

1.搭出九龍區車咁可以用即將起好過路設施去對面長青巴士站搭去葵芳轉mtr又得

2.去機場美景果站好似有得上a31不過會貴左好多嫌貴可以考慮落青衣城轉東涌線再向東涌站轉巴士

3.去沙田要向碼頭搭49x入一入碼頭都ok

4.長康涌美果邊燈位好多...車程時間唔穩定好難預時間青衣城出發交通工具主要有2個方向一係向新界一係向香港島班次比較疏走一班車就要等好耐

5.街市要停因為方便買-R

6.rc 有1500伙人16位van好快滿...滿左仲要兜...多餘兼痴線...

6.已經有綠van同巴士行緊長康同涌美果邊而且應該夠用因為唔見d人嘈得好犀利既然夠就唔駛再加多條線啦。(88f經埋果邊佢地一定話好因為佢地會多左車方便左但係我地就慘囉。)

六點夠未?唔夠再作多d...:em13:

如果88f 一定係咁行我一定唔搭我會自備單車衝落青衣城因為一定快過係放工辛苦d蹬返rc當減肥囉 第2時見到個肥仔蹬單車出入rc果個可能係我啦:em17:

因小弟非青衣長大,唔好好識架van仔去過邊,但真係好奈時間行完全程,
...如果要聯署改道行使,我一定簽名支持.....
永遠愛著您 :em21: [/code]

me too

根本就係浪費資源!!!
已經有多條重複既路線
運輸署都唔知做mud :x  :x ?????
我也支持聯署去信要求改道

可不可以下星期六大家出來討論一下我們心水的路線 然後寫信同找議員同村長幫手?
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

Support!!!
Rambler Crest Soccer Club

Agree.. :mrgreen:

GOOD IDEA! COMING 星期六 NO PROBLEM!