藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Solskjaer
打印 上一主題 下一主題

陽光到屋! [複製鏈接]

[quote:626051b62e="H&H"]應該有架 尤其是 tower 6[/quote]

未必喎,因為b、c都向內園,但座座c單位一定有,不過係西斜時分喎

[quote:3e6efd2220="Sharan"][quote:3e6efd2220="H&H"]應該有架 尤其是 tower 6[/quote]

未必喎,因為b、c都向內園,但座座c單位一定有,不過係西斜時分喎 [/quote]
呀..咁都叫有陽光.. :roll:

噢......
藍澄藍澄我愛你

睇番個  Site Plan 我覺得以下低層單位,都應該會有陽光入屋:

第 1 座 C D E F G H 單位
第 2 座 C D E F G H 單位
第 3 座 C D E F G H 單位
第 5 座 C D E F G H 單位
第 6 座 A C D E F G H 單位

6b旁邊個窗應該冇問題
c室可能冇咁多陽光入到屋 不過下午時份西邊都可能有少少陽光由旁邊個窗入屋

我估都唔係咁大問題掛香港咁多地方都係咁...
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

[quote:914b51cc8e="Ricky&Gloria"][quote:914b51cc8e="Crystal"]我早一個月前都收到email 係咁話藍澄灣點唔好唔好 但我都冇埋到纙.
係呢 大家知唔知6座C庢會唔會有陽光照到架??[/quote]

唔爭在 問下大家知唔知 6座B 又有冇得照呢?
(我都有睇過一週刊 我仲 keep 起妦K 咪睇下到時係咪咁正囉~ :?: )[/quote]
:em02:  :em02: 我只係望到A/H單位照估計都應該照到因座樓打斜起不用擔心我相信會照到既. :mrgreen:  :mrgreen:

題外話:

有關陽光照唔照到呢個題目 令我想起form 1 時的一件事~

話說有天我和 2個同學仔在機舖打機 突然有個身型比我們高大的男仔走近 問我其中一位同學.... "邊個照?" .... 我同學答道 "太陽照".....然後我同學就被拉出機舖.......結果... 由於我和另外一位同學尚處於初發育時期 身型上有所不及 與他硬碰並不是辦法 最後只有由內心祝福 和精神上支持我呢位被"太陽照"到的同學

題內話:

我唔係咁鍾意屋企比太陽照入屋 夏天會好熱~
見過鬼就唔怕黑啦~

由風水角度來睇....長期冇陽光入屋陰氣好重.......=.=

由衛生角度來睇....有陽光入屋間屋o的野冇咁易發霉.....曬過o的衫都香o的.........=.=

[quote:a6e27a00c8="hales"]由風水角度來睇....長期冇陽光入屋陰氣好重.......=.=

由衛生角度來睇....有陽光入屋間屋o的野冇咁易發霉.....曬過o的衫都香o的.........=.=[/quote]

你有你o既道理~ :wink:
見過鬼就唔怕黑啦~