藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Wilkins
打印 上一主題 下一主題

Signed the agreement la... [複製鏈接]

冇錯呢間野已經俾我black listed. 永不錄用 (如果有得揀的話)

[quote:54fa3fafd5="bunnud"]冇錯呢間野已經俾我black listed. 永不錄用 (如果有得揀的話)[/quote]

大 firm D 律師係寸一d
因為呇a唔憂做

[quote:36bf347d79="bunnud"]我諗大家簽銀行的offering letter時都會發現到其實有好多terms & conditions都會著重保障番銀行本身利益而我們這些小薯仔就唯有肉錐針板上基本上可以話係冇得選擇只可揀簽或唔簽. 其實銀行本身已經解釋了所有潛在的問題給我們聽而且話哂係大行我估妘ㄜ禶|亂黎.
當我上到律師樓那位小姐就非常盡責地再將那些條款詳細解釋一次俾我聽我也非常感激她這樣做.但問題是當時她的語調其差大聲得黎又冇禮貌(我有點擔心她是黑幫頭子的千金).更以誇張無限倍的可能性做例子攪到我手都震埋!!! 講真我覺得坁漸X發點冇錯是想為我們好但是以她的專業身份我相信她絶對可以以一個更易令人接受的語調去將所有問題分析給我知. 當時我的感覺就像是遇到一個潑婦更加概嘆竟然在一間國際性的大型律師樓內竟然有服務態度如此的差劣的職員!!![/quote]
我果個仲差一簽完..囮Y刻開門走....好似我係職員坅Y客咁... :em05:

[quote:b921d7a93b="Mr. & Mrs. FireFire"]我果個仲差一簽完..囮Y刻開門走....好似我係職員坅Y客咁... :em05:[/quote]

我o個一個就好好多 ~
好好地咁答我d問題
又等我慢慢睇d terms ...

有講有笑 ~~

我個個律師都好好喎..... 我地簽哂的野... 囧咱炊妨?...
我地突然有野再想問.... 妘ㄕn快走返出來答我啦.... 態度仲好好添

[quote:39ac9d0259="Simon&Michelle"]我個個律師都好好喎..... 我地簽哂的野... 囧咱炊妨?...
我地突然有野再想問.... 妘ㄕn快走返出來答我啦.... 態度仲好好添[/quote]

我o個個都好好喎
我係隱形人  :em19:

我個都好好人

我個個都好好....吤穧n搞笑咁話我地兩個人係互相擔保...所以就乜乜乜.....(下柵二千字..)...跟住就話所以千期唔好做擔保人 父母就話冇得揀O者.....兄弟姐妹都唔好啦...不過.....老公買樓俾老婆就天經地義.....跟住又brabrabra.....(望住我男朋友講....笑死我... ^^..我男朋友個樣係...=.=............)
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:a8ff6b5a16="Simon&Michelle"]我個個律師都好好喎..... 我地簽哂的野... 囧咱炊妨?...
我地突然有野再想問.... 妘ㄕn快走返出來答我啦.... 態度仲好好添[/quote]

個啲唔係律師 只係負責convenycing嘅職員.
不過上樑不正下樑Y

今時今日咁嘅服務態度係...唔得ga! :em13:  :em13:  :em13: