藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: taftkwan
打印 上一主題 下一主題

停車場 [複製鏈接]

[quote:a9cabb5883="Ayany"]今晚8:00 pm 有冇人一齋去問清楚:

Aany 2 位[/quote]

管業處好似收5點幾架喎 咁晏一定冇晒人  :roll:

不如再玩大d 寫信去佢上層(總部)玩篤爆.
1. 門唔鎖 - 不過我地要試下兼影相作証明 (如果影到相 已經夠要佢賠 - 無做好合理保安工作)
2. 要求正視問題嚴重性 - 報警報管理處都仍然發生
3. 要求改善 - eg. 車場同各出入口加cam 門上鎖. 因為即係証明不單車輛會出事 住宅亦一樣容易比人爆.
4. 最好幾個一齊寫 証明並非只有一人有問題.

不過唔好上報紙雜誌 否則比壞人有機可乘.
Don\'t worry be happy!! ^_^

[quote:1c937d0bb6="kk-in-hk"]不如再玩大d 寫信去佢上層(總部)玩篤爆.
1. 門唔鎖 - 不過我地要試下兼影相作証明 (如果影到相 已經夠要佢賠 - 無做好合理保安工作)
3. 要求改善 - eg. 車場同各出入口加cam 門上鎖. 因為即係証明不單車輛會出事 住宅亦一樣容易比人爆.

不過唔好上報紙雜誌 否則比壞人有機可乘.[/quote]

大家正面d .. 吾好學d 人係咪都示威遊行....不如..我地...約佢地坐低開個會啦....

[quote:5f977a2962="肥度"][quote:5f977a2962="kk-in-hk"]不如再玩大d 寫信去佢上層(總部)玩篤爆.

不過唔好上報紙雜誌 否則比壞人有機可乘.[/quote]

大家正面d .. 吾好學d 人係咪都示威遊行....不如..我地...約佢地坐低開個會啦....[/quote]

其實我都同意你呢個提意既 大家都只係想解決問題。

我只係唔係幾滿意果個駱生 回應既態度真係唔係幾好 比人感覺佢好似係旁觀者咁 表面好似好有禮貌 但就係答D..我唔知架 你可以唔喺度泊架...之類 諗起真係有D嬲 老闆請著佢呢D員工 真係小事都可能變大事。

[quote:bf9127e28a="肥度"][quote:bf9127e28a="kk-in-hk"]不如再玩大d 寫信去佢上層(總部)玩篤爆.
....[/quote]

大家正面d .. 吾好學d 人係咪都示威遊行....不如..我地...約佢地坐低開個會啦....[/quote]
坐低開個會唔係唔好 不過要留意一下 :
1. 原來由8月廿零號開始已經有車開始被人劃花 出事車輛數目已經不止四五部.
2. 事後保安根本無改善過 - eg. 都係無cam 咩都見唔到. 結果到今個星期仲有車出事. :dead:
3. 唔好話我知而家無人"玩野"(指有人故意繼續 :em16: 破壞 挑戰保安能力)因為而家係車出事 遲下最擔心可能到住宅有事.

想佢地快d做野 最好係比壓力 : :em20:
1. 對喇 聯合眾業主一起出聲
2. 最好將事件向佢地總部反映 - 天知道佢地有無收埋件事無向上報
呢兩樣野係都係佢地最怕既地方 唔信可以走埋一邊細細聲問下是但一個保安員 - 佢地都知發生緊咩事 亦都知道呢到管理層係無x用 :em13: .
Don\'t worry be happy!! ^_^

有D人平時做O野得過且過 唔比D教訓佢地係唔得o架~ 停車場冇cam 又冇乜"寅Q" d 實Q 就成日去理o個d 旅遊巴~  不過你地估下刮花車o個條友係咪住客? 會唔會係管理員? 會唔會係遊客or...??
見過鬼就唔怕黑啦~

好高興見到大家咁關心!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:7d30827465="dracula"]有D人平時做O野得過且過 唔比D教訓佢地係唔得o架~ 停車場冇cam 又冇乜"寅Q" d 實Q 就成日去理o個d 旅遊巴~  不過你地估下刮花車o個條友係咪住客? 會唔會係管理員? 會唔會係遊客or...??[/quote]

管理處今日打左電話比我 佢話琴日警察捉到兩個細路 係RC住客嚟架...

[quote:90c9017d67="一家四口"][quote:90c9017d67="dracula"]有D人平時做O野得過且過 唔比D教訓佢地係唔得o架~ 停車場冇cam 又冇乜"寅Q" d 實Q 就成日去理o個d 旅遊巴~  不過你地估下刮花車o個條友係咪住客? 會唔會係管理員? 會唔會係遊客or...??[/quote]

管理處今日打左電話比我 佢話琴日警察捉到兩個細路 係RC住客嚟架...[/quote]

唉~ d 小朋友真係.... !!  :dead:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:fa121d580d="dracula"][quote:fa121d580d="一家四口"][quote:fa121d580d="dracula"]有D人平時做O野得過且過 唔比D教訓佢地係唔得o架~ 停車場冇cam 又冇乜"寅Q" d 實Q 就成日去理o個d 旅遊巴~  不過你地估下刮花車o個條友係咪住客? 會唔會係管理員? 會唔會係遊客or...??[/quote]

管理處今日打左電話比我 佢話琴日警察捉到兩個細路 係RC住客嚟架...[/quote]

唉~ d 小朋友真係.... !!  :dead:[/quote]

頭先返o黎係lobby都見到通告話捉到人 原來係細路o黎ga?!!  :em03:  :em05:
唔知佢地d父母使唔使賠錢俾人呢?
Rambler Crest Soccer Club