藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: vivian
打印 上一主題 下一主題

當您愛狗的同時,請想想您的鄰居!! [複製鏈接]

[quote:be2b0dac3a="Tomato"][quote:be2b0dac3a="grassman"][quote:be2b0dac3a="diedsee"]咩單位???[/quote]

哈!我都有驚過會唔會係我呢? h:[/quote]

你屋企有養狗狗咩??[/quote]

我冇,只是入住時間吻合姐!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:e366912f9a="grassman"][quote:e366912f9a="Tomato"][quote:e366912f9a="grassman"][quote:e366912f9a="diedsee"]咩單位???[/quote]

哈!我都有驚過會唔會係我呢? h:[/quote]

你屋企有養狗狗咩??[/quote]

我冇,只是入住時間吻合姐![/quote]
唔...你係唔係夜晚扮同狗玩唔瞓呀 :
放心 都冇咩人咁有精力半夜玩狗
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

Re: 當您愛狗的同時,請想想您的鄰居!!

[quote:65180f2a9b="天秤座"]
非常agree 但我家樓上發出噪音的是.
自04年12月那位仁兄搬進來以後 整整兩年 經常係晚上11時半至凌晨2-3時發出擾人的噪音: 追跑 敲打東西 釘zK物件 每當在睡夢中被他嘈醒 真係 :em13: :em13:  :em13:  
每當被他嘈醒了又不能再次入睡的時候 都會有很多疑問: 這個人有甚麼物件需要經常釘釘zKzK 為何一定要在半夜發出擾人的噪音 為何有人那麼自私..............................................
樓上那位人仁兄
看到這段留言的時間 最值得你反思的是你的個人品德和操守.[/quote]

一家人. 狗 - 釘zK物件 ???.

OH...大家都冇聽書tim...咁有冇投訴去管理處 ar??

有.  :poor: 大家住在同一屋苑下 在出外或回家途中都可能相遇 本人覺得是一種緣份 亦不想有任何不快事件出現. 本人亦無意干涉任何人的生活方式 但夜深人靜 每一下的開關房門 櫃桶 按動廁所水箱 小孩的哭叫聲 追跑 都是可以清楚聽到. 兄台 你知否在你的不經意開關房門 櫃桶 維修物件等等時 我睡床上的天花便傳來”砰”然 聲響 有時更似重物墮地的聲音 都是令人無法入睡 甚至在睡夢中也會被驚醒.
長年累月的噪音滋擾 真是教人難以忍受. :cry:  :cry:  :cry:  兄台 當你夜深開關房門 櫃桶 進行維修物件的同時 請你想想你的鄰居.

我想無人會經常深夜做維修,仲要做兩年?

但如果開關房門、櫃桶這些日常的事都感被滋擾,那要怪RC的質素太高了! :dead:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:d3fb4013a3="grassman"]我想無人會經常深夜做維修,仲要做兩年?

但如果開關房門、櫃桶這些日常的事都感被滋擾,那要怪RC的質素太高了! :dead:[/quote]
係囉...咁差 ge... :dead:

其實又係差D既好似我隔離屋咁有時佢好夜至沖涼我都會知架因為周圍都靜既時候D水喉聲都好牟利下架。

雖然我未入過隔離個單位但我估計佢個廳同個廁所跟我個睡房只係一磈牆之隔 所以特別應聲。

[quote:96977ffbde="grassman"]
但如果開關房門、櫃桶這些日常的事都感被滋擾,那要怪RC的質素太高了! :dead:[/quote]

若然日常的事在凌晨發生而製造成噪音 而製造者係全無責任 只能全部怪RC的質素 真係夫復何言. :em05: :em05:  :em05: