藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Fresco
打印 上一主題 下一主題

朝早向長青搭948 [複製鏈接]

[quote:83e557ab9c="Eddy Lam"][quote:83e557ab9c="Robert"][quote:83e557ab9c="Eddy Lam"]今日好多人上唔到尾班車 搞到我同老婆要搭的士... :em08:[/quote]

我都話好激氣架啦! :evil:[/quote]

其實好耐冇試過搭唔到車喇 我地又衰o既 呢排都遲出門口...

不過我發覺今日少o左班車 上唔到車o既網友 你地覺唔覺呀?[/quote]好似少左一班城巴.  不過近排好似多人搭948.  每天無論早或遲出門口每天 上車都要企係司機側邊  真係厭倦搭948. :evil:
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

[quote:8dcd97e6e0="atrick & Cherry"][quote:8dcd97e6e0="Eddy Lam"][quote:8dcd97e6e0="Robert"][quote:8dcd97e6e0="Eddy Lam"]今日好多人上唔到尾班車 搞到我同老婆要搭的士... :em08:[/quote]

我都話好激氣架啦! :evil:[/quote]

其實好耐冇試過搭唔到車喇 我地又衰o既 呢排都遲出門口...

不過我發覺今日少o左班車 上唔到車o既網友 你地覺唔覺呀?[/quote]好似少左一班城巴.  不過近排好似多人搭948.  每天無論早或遲出門口每天 上車都要企係司機側邊  真係厭倦搭948. :evil:[/quote]

948得新巴同九巴jar喎... :nowords:
係呀 近排多o左好多人搭 如果可以開多兩班車就好囉.  :face13:
Rambler Crest Soccer Club

最近948好似加左車咁 我通常0805去到長青邨個站 以前成日都要等幾班先可以上到車 但今個星期連續幾日0810過左班新巴後 約0813又會有另一班新巴 日日都有位坐 :em11:

最近係 lobby 度見到 notice 948 真係 8:00 加多一班車 你地認為有冇改善呀??

基於運輸處交通政策 由於早上繁忙時間港島區巳經嚴重塞車 故此他們一直希望大家早上上斑時應該使用大型的集體運輸系統 (如MTR KCR等) 故此該處早前巳回覆很難批核948增加斑次 而此次増加了一班8.05AM由翠怡開出的斑次非常難得 也是大家一直努力不斷爭取的成果 故此希望大家多些剩搭此線 不要被他們日後有籍口因戴客量不夠而減少班次 :mrgreen:
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

放心啦 唔會客量不足喎 而家加左班車 但朝朝早都仲係逼到好似沙甸魚咁ga...
Rambler Crest Soccer Club

係呀係呀
佢加多幾班車都仲得呀