藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: L and J
打印 上一主題 下一主題

舊事重提 [複製鏈接]

藍澄會係發展商私人擁有,你估佢會唔會 o係每個月都要蝕緊錢,去維持會所營運既情況下,再攞錢出黎俾我地坐 shuttle 呀?
O.K.,當佢咁抵得諗,本人相信藍澄會既 shuttle 係商業牌照黎既,而根據牌照規定只招待會員,
咁係咪叫想搭車既每一戶每個月都要俾左 $150 會費,然之後仲要唔知俾幾多錢車費既情況下坐 shuttle 呀?

>>>>>>>>>>>>>>>
人地映灣園既DEVELOPER都係唔知和X 定長X
人地搞得成既原因唔係咩住客同心
係因為 映灣園 有第2期
SO 個發展商唔會"由得你地D住客死"
其實RAMBLERCLUB既數目係唔係SIT $ SIT死
定係我地有冇SUBSIDIZE
OR EVEN個個住客要強製入會
一切都同"3更走電" 有千絲萬X 關係
如果 RAMBLERCLUB 係由我地MGMT COMPANY OWN
我地人人都係MEMBER
咁INTRA CLUB SHUTTLE 就順利成章 我地日日坐SHUTTLE 出 TST/MK
而且2手賣俾人都CLAIM到好聽D
事實上洗得幾多AND 對樓價影響幾多? 我自己就覺得2-3手好賣返 好租返都MAKE SENSE BOR
BUT 而家俾和記扮晒好人 RAMBLER CLUB SIT $益我地RC人入去"玩"只係因為佢地如果唔OWN RAMBLER CLUB 咁我地可以唔ACCEPT "3更走電自由人"
老實講時間唔係$咩 日日等車等左幾年啦  :?:
尤其近年全港樓價升左唔小 我地居民跟住OVERALL經濟同減息
我地既付擔能力一般可以高小小
但我地有得CHOOSE村巴咩?

拿我BRAINSTOM下 不如我地MGMT COMPANY開返個CLUB
FAYE起RAMBLER CLUB 搞SHUTTLE 啦
不過其實要幾$呢?  :detective

[quote:f7db0d4e9b="Robert"][quote:f7db0d4e9b="unicorn"]"用rambler club"開 intra rambler club車既方案已經有好耐
完全冇需application<---本人有所保留 :em16:
但完全冇人理

有心人仕請PM我 <- 最重要!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]

藍澄會係發展商私人擁有,你估佢會唔會 o係每個月都要蝕緊錢,去維持會所營運既情況下,再攞錢出黎俾我地坐 shuttle 呀?
O.K.,當佢咁抵得諗,本人相信藍澄會既 shuttle 係商業牌照黎既,而根據牌照規定只招待會員,
咁係咪叫想搭車既每一戶每個月都要俾左 $150 會費,然之後仲要唔知俾幾多錢車費既情況下坐 shuttle 呀? :dead:[/quote]

Hi unicorn

你真有心 搬左都過黎傾計. :
===

[quote:8eeb2ea238="Jess&Burns"]Hi unicorn

你真有心 搬左都過黎傾計. :[/quote]
RC 太多 FANS。 :